Tūristu skaits Jūrmalā pieaudzis par desmit procentiem

 

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem kopējais tūristu skaits, kas vidēji Jūrmalas kūrortpilsētā apmetušies uz četrām dienām, 2007.gada pirmajā pusgadā bija 52810, kas ir par desmit procentiem vairāk nekā 2006.gada pirmajā pusgadā.

 

Statistikā tika apkopota informācija no 31 tūristu mītnes. Kopumā var secināt, ka 38% no šā perioda Jūrmalas viesiem bija no Latvijas, bet 62% no ārzemēm.

 

Gada sākumā un līdz pat jūnija mēnesim pilsētas viesi vairāk bija iecienījuši Jūrmalas kūrorta procedūras, ko piedāvā rehabilitācijas centros, kūrortviesnīcās, SPA centros un „Līvu akvaparkā”. Veselības uzlabošanas un SPA tūrisma iespējas Jūrmalā ir plašas, augstas kvalitātes un par salīdzinoši zemākām cenām nekā Rietumeiropas un Skandināvijas valstīs. Turklāt kūrorta ārstniecības procedūras un SPA centru sniegtie pakalpojumi pilsētas viesiem ir pieejami visu gadu, kas mazina sezonalitātes problēmu un veicina tūristu ilgāku uzturēšanos Jūrmalā, kas ir arī viens no stratēģiskajiem tūrisma attīstības mērķiem. Tāpat sezonalitātes problēmu samazina arī Jūrmalas uzņēmēju aktīvā darbība biznesa tūristu piesaistē. Biznesa tūristi ir iecienījuši apmeklēt Jūrmalu ziemā un pavasarī, kad konferences un seminārus var rīkot turpat, kur ir iespēja apmeklēt atveseļošanās un relaksējošās SPA procedūras.

 

Tūristu sadalījums pa valstīm 2007.gadā no janvāra līdz jūnijam ieskaitot ir šāds:

1.Latvija – (38 %), 2.Igaunija – (13 %), 3.Krievija – (10 %), 4.Lietuva – (9 %),

5. Norvēģija – (7 %), 6. Somija – (5 %), 7. Baltkrievija – (4 %), 8.Zviedrija – (4 %),

9. Vācija – (3 %), 10. Polija –(1 %), 11. Lielbritānija – (1 %), 12. Ukraina –(1 %),

13. Dānija –(1 %)

 

Aplūkojot un iepazīstoties ar CSP sniegtajiem datiem, secinām, ka 2007.gada pirmajā pusgadā visvairāk palielinājies tūristu skaits no Krievijas, Norvēģijas un Baltkrievijas. Jūrmalu sāk apmeklēt arī citu valstu tūristi, piemēram, no Dānijas, kas jau šajā pusgadā ir sasnieguši vienu procentu no kopējā tūristu skaita.

 

Apkopojot informāciju par noslogojumu pilsētas tūristu mītnēs, varam secināt, ka visvairāk šajā laika periodā viesi ir izvēlējušies sanatorijas (46%), pēc tam seko viesnīcas (27%), kūrortviesnīcas (26%), viesu mājas (24%) un kempingi (19%).

 

Pašlaik Jūrmalas tūristu mītnēs oficiāli nodarbināti 6 615 cilvēki, kas ir par 66% vairāk nekā 2006.gada pirmajā pusgadā.

 

Palielinoties viesu skaitam, protams, arī Jūrmalas pilsēta ir gatava viesu uzņemšanai. Uzņēmēji atver jaunas apmešanās mītnes – šogad atvērtas četras viesnīcas, viena viesu māja un viens motelis, tiek atvērti restorāni un kafejnīcas, pašvaldība strādā pie pilsētas tūrisma infrastruktūras labiekārtošanas – tiek būvēts ģimenes atrakciju parks, darbu uzsācis Jūrmalas pilsētas domes tūrisma informācijas punkts Priedainē, ierīkoti bērnu rotaļu laukumi pludmalē, tiks atjaunots kuģīšu maršruts Rīga – Jūrmala.

 

Lai uzlabotu satiksmi uz Jūrmalu, uzsāks savu darbību tālsatiksmes autobuss no starptautiskās lidostas „Rīga” uz Jūrmalu. Sadarbībā ar tūrisma uzņēmējiem tiek īstenoti dažādi tūrisma mārketinga pasākumi Latvijā un ārvalstīs, piemēram, tiek veidots jauns videoklips par Jūrmalu.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53494406sec.