Hansa Līzings pētījums par auto iegādi apgāž vecus „mītus”

                                         

Hansa Līzings veicis pētījumu par autopircēju izvēli, iegādājoties spēkratu, un autobraucēju paradumiem - tā rezultāti apgāž vairākus vecus stereotipus un mītus.

 

Izrādās, nav taisnība, ka cilvēki ar lielākiem ienākumiem brauc tikai ar jauniem auto, ka sievietēm vissvarīgākā ir auto krāsa un dizains, bet jaunieši brauc vispārgalvīgāk. Neviena no aptaujātajām grupām par svarīgu neuzskata arī to, lai auto būtu draudzīgs videi!

 

Pētījums lauž stereotipu, ka sievietēm, izvēloties automašīnu, ir svarīgs tikai tās dizains. 36% vīriešu dizainu atzinuši kā vienu no svarīgākajiem kritērijiem automašīnas izvēlē. Tāpat 51% vīriešu ir ļoti svarīga ergonomika. Savukārt sievietēm būtiskāka ir drošība – 62% un komforts – 49%.

 

Irīna Pīgozne, Hansa Līzings vadītāja: „Hansa Līzingam kā auto līzinga tirgus līderim ir pienākums pazīt Latvijas autobraucējus, zināt viņu paradumus un vēlmes. Ir prieks, ka katru autobraucēju varam uzrunāt viņa valodā un piedāvāt vispiemērotāko produktu gan jaunai, laukos dzīvojošai sievietei, gan nopietnam uzņēmējam Rīgā. Turklāt mums rūp, lai Latvijas iedzīvotāji brauc ne tikai ar labām automašīnām, bet brauc arī droši”.

 

Pētījums pierāda, ka auto cienītājiem, izvēloties jaunu automašīnu, dominē racionālā pieeja. 77% atzinuši, ka automašīnai jābūt ekonomiskai un 48% labprāt izvēlētos mazlitrāžas auto. Automašīnai jābūt ar plašu papildaprīkojumu (25%), ar dīzeļdzinēju (19%), ar automātisko ātrumkārbu (19%), svarīga ir arī drošība (15%). Tajā pašā laikā secināts, ka auto draudzīgums videi ir mazsvarīgs.

 

Aptaujājot iedzīvotājus par auto iegādi 63% sieviešu atzina, ka vēlētos jaunu automašīnu, savukārt vīrieši priekšroku dod mazlietotiem auto - 67% izvēlētos 2 – 5 gadus lietotu un tikai 37% izvēlētos jaunu automašīnu. Turklāt tas, ka turīgi cilvēki brauc ar pilnīgi jaunām automašīnām ir mīts. 46% autobraucēju ar ienākumiem (virs 500 latiem mēnesī uz vienu ģimenes locekli) labprātāk izvēlas 2 – 5 gadus lietotas automašīnas un tikai 30% izvēlētos jaunu auto.

 

Iegādāties jaunu auto visvairāk motivē cena, taču arī šeit vīriešu un sieviešu domas būtiski atšķiras. 45% vīriešu atzīst, ka iegādāties jaunu automašīnu viņus nemotivētu nekas, savukārt 43% sieviešu laba motivācija būtu cena un 34% sieviešu - īpašs piedāvājums. Turklāt, domājot par auto iegādi, vīrieši lemj vienpersoniski (42%), bet sievietes apspriežas ar ģimeni - (38%) vai ar vīru/ draugu (29%).

 

Pētījums apliecina, ka Latvijas autobraucējiem patīk braukt ātri. Visātrākie braucēji nebūt nav jaunieši, bet gan vīrieši ar augstiem ienākumiem. 35% vīriešu atzīst, ka maksimālais ātrums, ko attīstījuši uz Latvijas autoceļiem ir 151 – 180 km/h, savukārt 25% izmēģinājuši vēl ātrāku braucienu - virs 180 km/h. Sievietes nav tik lielas ātruma cienītājas – 62% braukušas ar 111 – 150 km/h.

 

Tā kā sievietēm drošības kritērijs, izvēloties automašīnu, ir svarīgāks nekā vīriešiem, likumsakarīgi, ka sievietes drošības jostas lieto biežāk, salīdzinot ar vīriešiem. Vienmēr drošības jostas lieto 59% sieviešu un 48% vīriešu. Jaunieši līdz 19 gadiem un autobraucēji ar augstiem ienākumiem jostas lieto visretāk. Interesanti, ka 22% vīriešu lietotu drošības jostas, ja viņiem pierādītu, ka tās pasargās ceļu satiksmes negadījumā, bet sievietes piesprādzējas bez īpaša pamudinājuma.

 

Aptauju no 2006.gada 20.marta līdz 2.aprīlim pēc Hansa Līzings pasūtījuma veica OMD Latvija, aptaujājot Rīgā, citās pilsētās un laukos dzīvojošo 1070 respondentu vecumā no 15 līdz 49 gadiem viedokli.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 10.06.2024 “Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.05.2024 - 16.06.2024 KONCERTPROGRAMMA VIOLETS Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Burvīgo solistu Ances Krauzes uz Zigfrīda Muktupāvela balsi papildinās Zigfrīda vijoles spēle, bet pie klavierēm uzstāsies pats komponists Jānis | Skatīt vairāk
Neredzamā Pasaule- pārsteidzoša pieredze! Neredzamā Pasaule
Aicinām apmeklēt unikālu ekskursiju, kurā vari piedzīvot pasauli tumsā, vadoties pēc citām maņām, neredzīgu gida vadībā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 15.06.2024 KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6028111sec.