Kā autotūristam pasargāt sevi no blēžu trikiem

 

Atvaļinājumi ir ražīgākais laiks arī kriminālnoziedzniekiem. Katru gadu tūkstošiem ceļotāju kļūst par krāpnieku un blēžu upuriem. Noziedznieki pulcējās to ceļu malās, kuri ved līdz iemīļotākajām atpūtas vietām, vai arī “sagaida” atpūtniekus tieši galamērķī.


Daži uzbrucēju triki jau ir labi zināmi. Tā, piemēram, Francijā, īpaši tās Dienviddaļā, aizvien vairāk tiek fiksēti uzbrukumi kempingotājiem, tie bieži vien tiek apdullināti ar gāzes baloniņiem un padarīti rīcībnespējīgi.


Spānijā bieži vien uzrodas viltus policisti, kuri it kā meklē narkotikas, bet patiesībā izzog no automašīnas vērtīgās lietas, vai arī iekasē viltus soda naudas par pārsniegto ātrumu. Iecienīts uzbrukuma veids ir “riepu dūrēju bandas”. Tās pārdur autostāvvietās esošo automobiļu riepas, pēcāk norādot uz notikušo “ķibeli” un piesakoties palīdzēt. Kamēr viens palīdz nomainīt „apskādēto” riepu, tikmēr pārējie bandas locekļi izzog mašīnā esošās vērtīgās mantas.


ADAC iesaka atpūtniekiem vienmēr aizslēgt savus transporta līdzekļus. Īpaši jau iekšpilsētās, šeit gan ārdurvis un koferu nodalījumu vajadzētu turēt aizslēgtu pat brauciena laikā. Vērtīgās mantas nedrīkstētu atstāt redzamās vietās, bet gan nēsāt pēc iespējas tuvāk ķermenim – maciņā uz krūtīm vai jostas makā. Ja nu tomēr kaut kas vērtīgs ir jāatstāj automašīnā – tad to labāk novietot pēc iespējas dziļākā bagāžas nodalījuma stūrī, aizsegtu ar pārējo bagāžu.


Ja brauciena laikā tiek pamanīts kāds defekts, vajadzētu tomēr pēc iespējas censties sasniegt apstāšanās laukumu. Tas ir iespējams pat ar pārplīsušu riepu, jāpārvietojas tikai ļoti uzmanīgi. Ja nu tomēr ir jāapstājas, automašīna ir jāaizslēdz un palīdzību vajadzētu izsaukt, izmantojot mobilo tālruni. Vismaz vienam pasažierim būtu ieteicams palikt pie automašīnas.


Kas attiecas uz negadījumiem, der vecum vecā patiesība- jāsaglabā miers. Ja tuvumā atrodas citi satiksmes līdzekļi, sev var pievērst uzmanību signalizējot. Galu galā – tomēr labāk ir upurēt naudu vai auto, nekā apdraudēt savu dzīvību.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.88162804sec.