Iedegsim ugunis, godinot brīvības cīnītāju uzvaru!

„Mūsu mīļā, sniegbaltā Latvija, pirmatnējais skaistums ar apsnigušām vilkābeles ogām atgādina par patieso esību un zemes spēku, kāds ir tikai šeit. Apzināmies mūsu vērtības. Priecājamies par to, kas ir, un darām tā, lai tas būtu,” tā šodien mums atgādina dzejniece un māksliniece Dita Baumane – Auza. Salaspilī ceļā uz Latvijas dzimšanas dienu norisināsies daudz dažādu kultūras un sporta aktivitāšu.

Iedegsim ugunis, godinot brīvības cīnītāju uzvaru!

Katru gadu Lāčplēša dienā visā Latvijā tiek iedegtas neskaitāmas ugunis, godinot Latvijas brīvības cīnītājus. Kari nav saudzējuši arī daudzas salaspiliešu dzimtas, tāpēc 11. novembrī pieminam mūsu novadniekus, kas nolikuši galvu par savu Tēvzemi.


Šogad aprit nu jau 97 gadi kopš uzvaras pār Rietumkrievijas brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku 1919. gada 11. novembrī.


Lāčplēša diena ir mūsu visīstākā uzvaras diena, un to svinam, dodoties lāpu gājienā cauri visai Salaspilij. Tā ir viena no mūsu visstiprākajām tradīcijām, kad vienotā, teju kilometru garā gājienā pulcējas daudzi jo daudzi salaspilieši. Tā tas būs arī šogad.


Jau plkst. 18.00 sāksies lāpu gājiena dalībnieku pulcēšanas pie Sporta nama. Plkst. 18.30 svinīgais gājiens no Salaspils sporta nama pa Ceru, Skolas un Rīgas ielu dosies uz kultūras namu “Rīgava”, kur piemiņas brīdi kuplinās kora “Burtnieks” vīri un Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts.


Aicinām ikvienu iedegt arī savu lāpu, pievienoties gājienam un sajust, ka kopā esam spēks!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk
Latvija
Pasaules rallija čempionāta KURZEMES POSMS Tukuma TIC
Piektdien, 19. jūlijā, ātrumposmi norisināsies Tukuma novadā, tai skaitā automašīnu parāde divreiz būs skatāma arī pašā pilsētā. | Skatīt vairāk
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
NE-parastumi Madonas novadā Madonas TIC
Seriāls par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām dodas uz Ērgļu pusi, aicinot izsaukt Džinu un nakšņot hipsterīgā brīvdienu mājā. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Salaspils novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.899652sec.