Akcijas „Apceļosim Latvijas pilis!” 2007 apskates objektu saimnieki mācās un dalās pieredzē Kalnamuižā

Uz sapulci Kalnamuižā 26. aprīlī pulcējās šī gada akcijas apskates objektu saimnieki.

Ar akcijas noteikumiem un akcijas darba plānu iepazīstināja Latvijas piļu un muižu asociācijas izpilddirektore Laima Lupiķe.

 

19.maijā pulksten 18.00 notiks akcijas prezentācija Krāslavā. Aicināti ceļotāji, interesenti, kolēģi. 50 prezentācijas dalībnieki saņems dāvanā akcijas bukletu.

 

2007. gada septembrī Eiropas kultūras mantojuma dienas veltītas parkiem. Akcijā tās dalībnieki tiek aicināti iepazīties ar dārziem un parkiem, piedalīties foto konkursā ar nosaukumu „Atradums parkā”.

 

Sapulces dalībnieki stāstīja par to, kā gaida akciju, kādus jaunumus piedāvās, kā palīdzēs ceļotājiem iepazīt parkus. Cesvainē piedāvās parka karti, citur tiek sagatavoti parka plāni uz planšetēm, citur veikti vērienīgi parka iekopšanas darbi.

 

Inese Berķe, Krustpils pils saimniece, Jēkabpils vēstures muzeja direktore, dalījās viedoklī par Bērnu un ģimenes lietu ministrijas ierosinājumu bērniem un skolēniem noteikt muzeju apmeklējumus bez maksas. Ļoti pozitīva iecere un muzeji ar prieku to īstenotu, ja vien būtu atrisināts kompensāciju mehānisms. Kas apmaksās šos apmeklējumus? Pašvaldības savu muzeju uzturēšanai atvēl līdzekļus, ar tiem nepietiek muzeju uzturēšanai, tāpēc ieejas maksai ir ļoti liela nozīme muzeja pastāvēšanā. Pašvaldība nespēs apmaksāt skolēnu apmeklējumus, tātad pasliktināsies muzeju uzturēšanas iespējas. Būtu labi, ja šos apmeklējumus pašvaldību muzejiem kompensētu valsts. Tā, lai muzeji būtu ieinteresēti pēc iespējas lielākā skolēnu apmeklējumu skaitā. Pretējā gadījumā muzeju uzturēšana tiek apdraudēta.

 

Kalnamuižas viesnīcas mārketinga vadītāja Inta Santa stāstīja par viesnīcas mārketinga darbu – par sadarbību ar interneta portāliem, iznformācijas izplatīšanu. Kalnamuiža akcijā iesaistās pirmo reiz, tāpēc gaida to kā iespēju satikties, runāties ar akcijas faniem. Inta Santa sapulces noslēgumā vadīja ekskursiju pa muižas kungu māju, stāstot par paveikto kungu mājas atjaunošanā, par pakalpojumiem. Klausītājiem bija daudz jautājumu.

 

Jaunmoku pils direktore Gunta Laursone stāstīja par Jaunmoku pils vīziju – būt par pili, kurā norisinās aktīva kultūras dzīve. Katru mēnesi pilī notiek koncerti. 11. augustā pilī notiks Nacionālā teātra Vasaras festivāls. Direktore domā, ka akcijas dalībniekiem būs prieks piedalīties šajās aktivitātēs.

 

Krāslavas novada domes attīstības nodaļas vadītāja Ināra Dzalbe stāstīja par pašvaldības apņemšanos atjaunot Krāslavas pili un novada domes darbu, iesaistoties ES projektu realizēšanā. Akcijā Krāslava piedalās pirmo gadu. Ceļotājus uzņems Krāslavas muzejs.

 

Jauna viesu māja atvērta Kārļamuižā Cēsu rajonā. Baiba Stepiņa stāstīja par muižas vēsturi, par viesu mājas izveidošanas darba gaitu. Kārļamuiža atrodas skaistā ainavā, te apmeklētāji brauc atpūsties, baudīt skaisto dabu.

 

Māra Evardsone stāstīja par jauno gidu sagatavošanu Cesvainē, par Cesvaines pils atjaunošanas gaitu. Cesvaines pilsētas dome ir iesaistījusies daudzu projektu realizēšanā, lai veicinātu savu aprūpējamo kultūras pieminekļu atjaunošanu, uzturēšanu un izmantošanu.

 

Jaunpils pils piedāvā viduslaiku dzīres viduslaiku krodziņā, turpina interesentiem piedāvāt teatralizētās ekskursijas. Viesnīcā iaveidoti jauni labiekārtoti numuri nakšņotāju ērtībai un romantiskām noskaņām pilī. Jaunpils pils decembrī uzņems akcijas dalībniekus noslēguma sarīkojuma laikā.

 

Noslēguma sarīkojumā Jaunpilī tiks apbalvoti aktīvākie ceļotāji, labākie stāstnieki, viesmīlīgākās muižas. Par viduslaiku gaisotni rūpēsies paši jaunpilieši.

 

Ceļotāji, kas ar lielu interesi gaida akcijas sākumu, tuvākajā laikā varēs iegādāties akcijas bukletus akcijas apskates objektos. Dāvanā ceļotāji saņems papildus materiālus par Latvijas pilīm un muižām.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk
Latvija
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 03.06.2024 Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 06.06.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāp vilcienā un dodies uz Vidzemes ziemeļaustrumiem – uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.707196sec.