Jūrmalā maijā gaidāma notikumiem bagāta kultūras dzīve

Jūrmalā maijā gaidāma notikumiem bagāta un spraiga kultūras dzīve un īpaši gaidīts ir Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas koncerts, informēja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.


Sezonu ievadīs koncerts 25. maijā, kurā piedalīsies Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris Gintarus Rinkevičus vadībā, Kauņas Valsts koris un solisti Baltijas mērogā pazīstami solisti.


Savukārt Jūrmalas 5. starptautiskā pianistu konkursa ietvaros Dzintaru koncertzāles mazajā zālē no 18. līdz 20. maijam notiks konkursa finālistu un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerti.


Vasarsvētku laikā pilsētas iedzīvotājiem un viesiem Majoru kultūras nams 27. maijā piedāvās Jūrmalas skolēnu dziesmu un deju svētku dalībnieku koncertu Horna dārzā. Bulduru kultūras namā uzstāsies klaviermūzikas pulciņa dalībnieki, bet Dzintaru koncertzālē jau tradicionāli notiks Jūrmalas pilsētas skolēnu deju un dziesmu lielkoncerts Uzmini!.


28. maijā Dzintaru koncertzālē notiks Starptautiskā Belvederas jauno operas solistu atlases kārtas konkurss, kurā iepriekš piedalījušies nu jau Latvijā un ārvalstīs populāri operas solisti.


Jūrmalas kultūras iestādēs notiks arī tematiski Mātes dienai veltīti koncerti un sarīkojumi. Bulduru kultūras namā 9. maijā notiks radošā darbnīca bērniem Apsveikums manai mīļai māmuliņai, kuras finālā būs apskatāma bērnu sarūpēto apsveikumu ekspressizstāde un 12. maijā sarīkojums bērniem un vecākiem Mazais, raibais mākslas karuselis. Majoru kultūras namā 12. maijā notiks koncerts, kurā uzstāsies Paula Stradiņa Latvijas Medicīnas akadēmijas tautas deju ansamblis Ačkups, sākumskolas Taurenītis tautas deju kolektīvs, Majoru kultūras nama bērnu baleta studija un vokālais ansamblis Varavīksne. 13. maijā Kauguru kultūras namā notiks Mātes un ģimenes dienai veltīts koncerts un konkurss projekta "Roku rokā" ietvaros.


Nu jau par tradīciju visā Latvijā ir kļuvis Eiropas mēroga pasākums - Muzeju naktis. Arī šogad 19. maijā Jūrmalas pilsētas muzeju durvis būs atvērtas krietni ilgāk kā ierasts, ļaujot ienākt muzejos nakts elpai, dažādiem pasākumiem un apmeklētājiem.


Par skolu jaunatnes patriotisko noskaņojumu un fizisko audzināšanu 18.maijā parūpēsies Kauguru kultūras nams, kopā ar LNBS karavīriem, ikgadējā militārā stafetē Augsim Latvijai!.


Jūrmalas pilsētas kultūras iestādes aicina Jūrmalas iedzīvotājus apmeklēt koncertus un izstādes maijā un baudīt pavasari kopā ar pilsētas radošajiem kolektīviem un māksliniekiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūties citādāk – izvēlies Albāniju! Latvia Tours
Nomaļotas pludmales, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 389 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 31.05.2024 Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73715401sec.