Dzintaru koncertzāle atklās sezonu

Ar populāru mūziku Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra izpildījumā, 25. maijā atklās Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu, informē Jūrmalas dome.


Koncerta pirmajā daļā Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris atskaņos Ravēla Dafnis un Hloja un Bernstaina Simfoniskās dejas no mūzikla Vestsaidas stāsts.


Koncerta otrajā skanēs Queen simfonija orķestrim, korim un solistiem, ko pēc Fredija Merkurija un grupas Queen dziesmu tematikas aranžējis Kašifs  un Keršavs
. To izpildīs Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris, Kauņas valsts koris, Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu koris un solisti Saule Rinkevičute, Rūta Rinkevičute un Vita Šiugždiniene.


"Dzintaru koncertzāle ir Jūrmalas un visas Baltijas lepnums, jo tik laba akustika un tik unikāla brīvdabas zāle ir retums visā pasaulē. Ne velti pērn mūsu koncertzāle saņēma ļoti augstu novērtējumu – Gustava Mālera balvu par izciliem sasniegumiem muzikālas kultūras veicināšanā," sacījis Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics.


Dzintaru koncertzāles sezona šogad solās būt daudzveidīga, piedāvājot apmeklētājiem aizvien jaunus projektus, kā arī skatītāju iecienītus pasākumus. Jau pirms oficiālās koncertsezonas atklāšanas Dzintaru koncertzālē valda mūzika – no 14.līdz 20.maijam koncertzāles mazajā zālē norisinās 5. Starptautiskais jauno pianistu konkurss Jūrmala 2007. Uzreiz pēc sezonas ieskaņas koncerta, svētdien, 27.maijā, Dzintaru koncertzālē tradicionālajā Jūrmalas pilsētas skolēnu lielkoncertā savus talantus rādīs pilsētas talantīgākie bērni un jaunieši, bet pirmdien, 28.maijā savu varējumu Operas solistu Belvederas konkursā rādīs jaunie operdziedātāji no visām Baltijas valstīm.


Gādājot ne tikai par repertuāru, bet arī par teritorijas labiekārtošanu, šovasar Dzintaru koncertzāle savus klausītājus jau atklāšanas koncertos sagaidīs ar tēlnieces Intas Bergas veidotu strūklaku, jauniem projektiem un lieliem nākotnes plāniem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Svētku centrālā skatuve BRĪVĪBAS LAUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma svētku skaļā atklāšana notiks piektdienas - 19.jūlija vakarā no pulksten 19:00 pašā pilsētas centrā - Brīvības laukumā, | Skatīt vairāk
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 12.07.2024 IGO Cepļa ceturtdienu koncerti jūlijā Bauskas TIC
Igo Mūzikas un mākslas Centrs CEPLIS ieskandina jūlija mēnesi ar ceturtdienu vakara koncertiem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31306005sec.