Noteikti perspektīvākie industriālā mantojuma tūrisma objekti Dienvidu Latvijā

Baltijas jūras programmas INTERREG III Dienvidu prioritāte projekta „Industriālais mantojums tūrisma un biznesa attīstībai/TURBINE” ietvaros noteikti 15 perspektīvākie industriālā mantojuma objekti Dienvidu Latvijā – Latgalē un Zemgalē.

 

Daugavpils universitātes projekta darba grupa, kurā ietilpa vēsturnieki, Valsts pieminekļu aizsardzības inspekcijas speciālisti un tūrisma biznesa pārstāvji projekta ietvaros apsekoja vairākus desmitus 19 un 20 gadsimta sākuma industriālā mantojuma objektus Latgalē un Zemgalē. Ekspedīcijas mērķis bija noteikt kurus no pērno gadsimtu industrijas objektiem vēl ir iespējams pielāgot tūrisma un biznesa attīstības vajadzībām.

 

Projekta „Industriālais mantojums tūrisma un biznesa attīstībai/TURBINE”, kuru kopīgi īsteno Daugavpils un Šauļu (Lietuva) universitātes mērķis ir noteikt vērtīgākos industriālā mantojuma objektus – fabrikas, dzirnavas, elektrostacijas, lauksaimniecības tehnikas un citus ar pērno gadsimtu industrijas attīstību saistītos objektus, lai turpmāk izveidotu industriālā mantojuma tūrisma maršrutu caur Lietuvu un Latviju, kā arī stimulētu objektu saimniekus pievērsties savu īpašumu sakārtošanai un pielāgošanai tūrisma vajadzībām.

 

Latvijā izvēlēto 15 objektu skaitā ir dzelzceļa objekti, tilti, dzirnavas, militārie, ūdensapgādes, elektroenerģētikas objekti, kā arī viena pasta stacija.

 

Projekta „Industriālais mantojums tūrisma un biznesa attīstībai/TURBINE” darbība balstās uz Eiropas valstu labo pieredzi iepriekšējo gadsimtu industrijas objektu pielāgošanā tūrisma, izklaides un biznesa vajadzībām.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kuba - īpašais piedāvājums Estravel Latvia
Tūre no Rīgas ar eksursijām ar Estravel Latvia gidu // 11.03. – 25.03.2025. // vietu skaits ierobežots! | Skatīt vairāk
no 3555 EUR
Jaunums! Pankūku rīti Hercogā! Hercogs Mārupe
No rīta nekas nesmaržo labāk par svaigi ceptām pankūkām! 🧑‍🍳 Ielūdzam jūs uz gardām brokastīm sestdienu un svētdienu rītos no plkst.11 | Skatīt vairāk
Koncertuzvedums “Drošības festivāls” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies koncertuzvedums "Drošības festivāls”, kurā piedalīsies Arturs Gruzdiņš un “Knīpas | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.78720403sec.