Noslēgušās pirmās "Red Bull Art of Motion" sacensības [1]

"Red Bull Art of Motion" sacensības 6. oktobrī pirmo reizi izaicināja labākos parkūrisma, frīstaila pastaigas un brīvās skriešanas speciālistus no visas pasaules, kuriem bija jādemonstrē cik kreatīvi un akrobātiski tie spēj pārvietoties no punkta A uz punktu B. Pirmajās šāda veida sacensībās, kuras šoreiz savu mājvietu atrada Vīnes pašā sirdī, neskatoties uz smagu traumu finālā, uzvaru izcīnīja Raijans Doils no Lielbritānijas.

Pirmajās šāda stila sacensībās "Red Bull" pulcēja 29 atlētus no vienpadsmit valstīm, kuru vidū bija gan Jaunzēlande, gan ASV, gan Latvija, kas bija viena no visplašāk pārstāvētajām valstīm. Pasākuma organizatori bija ļoti augstu novērtējuši Latvijas atlētu Pavela Hvalova, Antona Tkačenko, Andreja Turanova un Jevgēņija Varakina iepriekšējos sasniegumus tādēļ lūdza arī tos piedalīties sacensībās, kādas nekad iepriekš vēl nav notikušas.

Sacensību norisei "Red Bull" bija izvēlējušies vairāk kā 100 gadus veco "Meiselmarkt" tirgu. Kā atzina sportisti, izveidotā trase bija ļoti grūta un priekšnesumam atvēlētā pusotra minūte no atlētiem prasīja ļoti daudz spēka. "Es nespēju atcerēties nevienu pasākumu, kas man atņemtu tik daudz enerģijas," pēc sacensībām atzina amerikānis Viktors Lopezs, par kura profesionalitāti var pārliecināties noskatoties Madonnas dziesmas "Jump" videoklipu. Arī sportisti no Latvijas sacensību gaitā atzina, ka atvēlētā trase ir pārāk grūta, jo tajā bija iekļauti vairāki pāris metrus augti lēcieni.

Jau sacensību pirmajā kārtā vislabākos rezultātus uzrādīja frīstaila speciālisti, kas iepriekš vairākus gadus profesionāli ir nodarbojušies ar akrobātiku. To pārākumu apliecināja arī visu dalībnieku balsojums pēc diviem skrējieniem, kurā uz finālu tika izvirzīti seši labākie – Markus Gustafsons (Zviedrija), Luka Virdis (Itālija), Gabriels Nunezs (ASV), Viktors Lopezs (ASV), Tims Šiefs (Lielbritānija) un Raijans Doils (Lielbritānija).

Finālā visi pašu sportistu favorīti demonstrēja neiedomājami trakus akrobātiskus trikus, kas lika "šausmās" iekliegties bez maz vai visiem trīs tūkstošiem skatītāju, kas bija ielenkuši sacensību vietu. Diemžēl pāris sekundes pirms sava fināla priekšnesuma beigām augsta lēciena laikā kļūdījās šo sacensību favorīts Raijans Doils no Lielbritānijas. Viņš nepareizi piezemējoties lauza kāju un vēl pirms rezultātu paziņošanas tika hospitalizēts. Neskatoties uz viņa neveiksmi, visi dalībnieki atzina, ka viņa sniegums ir bijis visprofesionālākais un vistrakākais, tādēļ Doils tika paziņots par šo sacensību uzvarētāju. Otro vietu izcīnīja Viktors Lopezs, bet trešo Markus Gustafsons.

Papildus visiem dalībniekiem bija jābalso par vistrakākā trika autoru, un šoreiz ar vienādu balsu skaitu šo titulu dalīja abi amerikāņu finālisti Viktors Lopezs un Gabriels Nunezs.

Vairāk informācijas par "Red Bull Art of Motion" iespējams atrast "Red Bull" mājas lapā http://www.redbull.at/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lameris 10/10/2007 13:33 nu labi - par šo raxtu naff pretenziju: gana izsmeļošs, taču, hmmm, tas jau ir par sportu... tad jau arī futbola, basketbola un hokeja apskatus ar varētu te ievietot - vismaz būtu kas interesants ko palasīt...

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28439212sec.