Atklās vizuālās mākslas izstādi "Rudens 2007"

20.oktobrī pulksten 15 Latvijas Pasta galvenajā ēkā, Rīgā, Stacijas laukumā 1, atklās gadskārtējo mākslas izstādi Rudens 2007. Tās tēma šogad Kas notiek Latvijas mākslā?

Šogad izstādes koncepcija atšķīrās no iepriekšējo gadu uzstādījuma, jo katrs autors bija aicināts iesniegt tikai vienu darbu, turklāt iesniegtos darbus nevērtēja žūrija. Šoreiz vizuālās mākslas darbus izstādei varēja iesniegt ne tikai Latvijas Mākslinieku savienības biedri, bet arī tie, kas sapņo sevi redzēt Mākslinieku savienības rindās vai jūt, ka arī viņi ir mākslinieki. Kopumā izstādei darbus iesnieguši 220 mākslinieki no visas Latvijas.

''Ja izstādei darbus izraugās žūrija, tad tas jau ir dažu cilvēku subjektīvs viedoklis, kas neļauj objektīvi paraudzīties uz norisēm mākslā. Aicinot māksliniekus zināmā mērā pašiem būt savu darbu žūrijai, iesniedzot darbus izstādei Rudens 2007, es vēlējos, lai izstādes kopaina parāda, kāda ir vizuālā māksla šobrīd Latvijā. Lai katra mākslinieka darbs atklāj, kas satrauc tā autoru, kādas domas nodarbina mākslinieku,'' izstādes ieceri skaidro Rudens 2007 kurators mākslinieks Leonards Laganovskis.

''Rudens izstāde ir nozīmīgs vizuālās mākslas notikums, kuru gaida gan paši mākslinieki, gan sabiedrība. Šo tradīciju katru gadu atšķirīgu vērš izstādes kuratoru ieceres, izraugoties ekspozīcijas tēmu. Esmu gandarīts, ka jau otro gadu Rudens izstāde atkal notiks tieši rudenī. Ik Rudens tuvošanās ir arī kā atgādinājums, ka šīs vizuālās mākslas tradīcijas, tāpat kā Mākslas dienu, vēsture līdz šim nav apzināta.

Tāpēc gribētu aicināt mākslas studentus, mākslas zinātniekus, kā arī ikvienu interesentu, kas vēlas iesaistīties šo vizuālās mākslas norišu izpētē, vērsties Latvijas Mākslinieku savienībā,'' aicina Latvijas Mākslinieku savienības priekšsēdētājs Mārtiņš Heimrāts.

Šogad vizuālās mākslas izstāde Rudens 2007 nebūs aplūkojama tradicionālā izstāžu norises vietā, bet gan Latvijas Pasta galvenajā ēkā Stacijas laukumā. Ēkā, par kuras lietderību pēdējā laikā daudz diskutēts un kuru 2008. gadā paredzēts nojaukt. Plašajās telpās pašā Rīgas galveno ceļu krustpunktā ikviens ir aicināts iegriezties, lai rastu savu atbildi uz jautājumiem par situāciju Latvijas mākslā.

Izstāde būs apskatāma līdz 12.novembrim. Izstādes darba laiki: trešdien, ceturtdien un piektdien pulksten 12 – 18, sestdien un svētdien pulksten 11 – 17.

Kā allaž izstādes ietvaros tiks izraudzīts arī Rudens 2007 laureāts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk
Ziemeļkipra - pagarini vasaru! Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu / Augusts - oktobris | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57311416sec.