Noslēgusies amatnieku darbnīcu kartes akcija „Zalta rūku ceļš Latgalī”

Tuvojas ziema, arvien mazāk ceļotāju satopam uz Latgales ceļiem. Ražas novākšanas laiks, kad jāizvērtē padarītais. Un līdz ar oktobra beigām tuvojas izskaņai arī akcija „Zalta rūku ceļš Latgalī”, kuras laikā šovasar tūristi un paši latgalieši varēja iepazīt Latgali caur amatu tradīcijām. Ar Latgales reģiona attīstības aģentūras Latgales Kultūras programmas un Latvijas Kultūrkapitāla atbalstu šīs vasaras sākumā tika izdota reģiona amatnieku darbnīcu karte ar adresēm un to atrašanās vietām. Masu mēdijos, kartē, interneta portālos un Tūrisma informācijas centros tūristi tika aicināti doties ceļojumā uz reģionu ar īpašām vērtībām – Latgali iepazīt to sirsnīgāk - mājīgā gaisotnē aktīvi darbojoties kopā ar amatu meistariem viņu darbnīcās.

latgale 

Ceļotāji - akcijas dalībnieki savu ceļojumu pa Latgales amatnieku darbnīcām uzsāka Līvānos Latgales mākslas un amatniecības centrā un, izmantojot šo karti, apceļoja vēl vismaz 5 amatnieku darbnīcas reģionā, pabeidzot ceļojumu Ludzā, Ludzas amatnieku centrā vai otrādi. Rezultātā iegūstot neatsveramu un unikālu pieredzi, un ceļojuma nobeigumā sertifikātu, kas apliecināja viņu darbošanās prieku un kādu amatu iemaņu apguvi pie Latgales amatniekiem

 

Arvien pārliecinošāk izskan viedoklis, ka Latgale cilvēkiem asociējas ne tikai ar zilajiem ezeriem, bet galvenokārt ar savdabīgo kultūras mantojumu, it īpaši – tautas mākslas vērtībām, sadzīves un darba tradīcijām, neatkārtojamo valodu un bagātīgo folkloras pūru, raksturīgo kultūrvidi un citām vērtībām. Arī šogad reģiona neatkārtojamo savdabību iepazinušo viesu skaits ir audzis salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Vien šajā akcijā “Zalta rūku ceļš Latgalī” iesaistījās vairāki simti interesentu un nepārtraukti organizatoriem nācās uzklausīt sajūsmas pilnus vārdus par amatniekiem, Latgales kultūras bagātībām un sirds siltumu.

Paldies ikvienam, kas līdzēja šos vārdus izraisīt mūsu novada apceļotājos. Un paldies ceļotājiem par dāvāto atsaucību un labiem vārdiem. Gaidīsim ciemos atkal!

Arī nākošā gadā aicinām apceļot Latgales amatnieku darbnīcas un apgūt kādas amatu prasmes, jo tās ir nenovērtējams ieguvums un piedzīvojums ikvienam.

 

Akcijas ”Zalta rūku ceļš Latgalī” organizatori Ludzas amatnieku centrs sadarbībā ar Latgales mākslas un amatniecības centru Līvānos aicina visus amatniekus, kas piedāvāja akcijas dalībniekiem savas darbnīcas un prasmes, kā arī sertifikātu ieguvējus – Latgales apceļotājus uz akcijas noslēguma pasākumu, kas notiks Līvānos, Līvānu Mākslas un amatniecības centrā 27.oktobrī plkst. 12:00, līdzi ņemot sertifikātus un labu garastāvokli.

Lūdzam iepriekš pieteikties zvanot pa tel. 5381855, 28603333 vai rakstot uz e-pastu lmac@livani.lv

Satiksimies, sirsnīgi parunāsimies, uzdziedāsim un apbalvosim loterijas vinnētājus!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 29.06.2024 “Pīterdīna"Jaunmoku pilī Jaunmoku pils
Pēterdienā, 29. jūnijā, Jaunmoku pils aicina latgaliešus un latgaliskā cienītājus satikties Kurzemē “Pīterdīna jeb latgaliskuos nūtikšonys | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.2353878sec.