Amatnieku darbnīcu kartes akcija „Zalta rūku ceļš Latgalī” būs arī nākošgad [2]

Tuvojas ziema, arvien mazāk ceļotāju satopam uz Latgales ceļiem. Ražas novākšanas laiks, kad jāizvērtē padarītais. Un līdz ar oktobra beigām tuvojas izskaņai arī akcija „Zalta rūku ceļš Latgalī”, kuras laikā šovasar tūristi un paši latgalieši varēja iepazīt Latgali caur amatu tradīcijām. Ar Latgales reģiona attīstības aģentūras Latgales Kultūras programmas un Latvijas Kultūrkapitāla atbalstu šīs vasaras sākumā tika izdota reģiona amatnieku darbnīcu karte ar adresēm un to atrašanās vietām un tūristi tika aicināti doties ceļojumā uz reģionu ar bagātīgām kultūras vērtībām – Latgali iepazīt to, aktīvi darbojoties kopā ar amatu meistariem viņu darbnīcās.

Rezultātā ieguva neatsveramu un unikālu pieredzi, un ceļojuma nobeigumā arī sertifikātu, kas apliecināja viņu darbošanās prieku un kādu amatu iemaņu apguvi pie Latgales amatniekiem. Arvien pārliecinošāk izskanēja viedoklis, ka Latgale cilvēkiem asociējas ne tikai ar zilajiem ezeriem, bet galvenokārt ar savdabīgo kultūras mantojumu, it īpaši – tautas mākslas vērtībām, sadzīves un darba tradīcijām, neatkārtojamo valodu un bagātīgo folkloras pūru, raksturīgo kultūrvidi un vērtības.

Latgale

Vien šajā akcijā “Zalta rūku ceļš Latgalī” iesaistījās vairāki simti interesentu un čaklākie saņēma ne vien sertifikātus, bet arī balvas no amatniekiem. Akcijas ”Zalta rūku ceļš Latgalī” organizatori Ludzas amatnieku centrs sadarbībā ar Latgales mākslas un amatniecības centru Līvānos 27.oktobrī aicināja visus amatniekus, kas piedāvāja akcijas dalībniekiem savas darbnīcas un prasmes, kā arī sertifikātu ieguvējus –Latgales apceļotājus uz akcijas noslēguma pasākumu, kas notika Līvānos, Līvānu Mākslas un amatniecības centrā.

 

Uzrunu teica Latgales reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs un Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, pateicoties amatniekiem un organizatoriem par darbu un atzīstot, ka amatniecība ir viena no būtiskākajām tūristu piesaistēm reģionā. Pasākuma laikā Ludzas amatnieku centra pārstāve un projekta ”Iepazīsti Latgali caur amatu tradīcijām” vadītāja Līga Kondrāte un Līvānu Mākslas un amatniecības centra vadītāja Ilze Griezāne ar gandarījumu atzina ir izdevusies. Lai arī ilga tikai dažus mēnešus, akcija izraisīja lielu interesi ceļotājos un labās ceļotāju atsauksmes radīja pārliecību, ka Latgales iepazīšana caur amatu darbnīcām ir noteikti jāturpina. Jāsaka, ka tā arī veicināja Ludzas un Līvānu amatniecības centru sadarbību, kā arī guva plašu amatnieku atsaucību – bija pārstāvēti visi Latgales rajoni, tādējādi veicinot latgalisko kultūras tradīciju kopšanu un tūrisma piedāvājumu pilnveidošanu Latgalē.

Arī nākošā gadā aicināsim apceļot Latgales amatnieku darbnīcas un apgūt kādas amatu prasmes, jo tās ir nenovērtējams ieguvums un piedzīvojums ikvienam. Akciju paredzēts reklamēt arī ikgadējā tūrisma gadatirgū „Balttour 2008” Rīgā.

Latgale

 

 

 

 

 

 

 

 

Amatnieku un akcijas organizatoru vārdā paldies ceļotājiem par dāvāto atsaucību un labiem vārdiem. Gaidīsim ciemos atkal!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 mikijs 11/03/2007 18:58 Loti jauks pasākums! Lai veicas organizatoriem, ceļotājiem un AMATNIEKIEM !!!

2 zemene 11/02/2007 14:27 loti sirsnigs pasakums!!!Lai veicas jusu planos!paldies no visiem amatniekiem!!!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.06.2024 - 28.06.2024 Grila un vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 Tālrunis rezervācijai:+371 23280303. | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.06.2024 - 28.06.2024  Līgo Liepājas Jūrmalas parkā Liepājas reģiona TIB
Liepājas valstspilsētas pašvaldība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Līgo vakaru un sagaidīt Jāņu rītu Jūrmalas parkā. | Skatīt vairāk
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.72641087sec.