Izdots izziņas materiāls par Limbažu rajona senvietām, svētvietām un akmeņiem

Iznācis materiāls par Limbažu rajona senvietām, svētvietām un akmeņiem. Materiāla idejas- saturiskā un fotomateriāla autore ir novadpētniece un gide Daina Čakste no Limbažiem, kura vairāku gadu garumā ir apsekojusi objektus, datējusi, meklējusi pieejamo informāciju, bet informācijas apstrādes un materiāla izveides procesā piedalījās Gita Svilāne un Ilze Millere. Līdz šim plašāka sabiedrība ar akmeņiem, senvietām un svētvietām tika iepazīstināta ar izstāžu starpniecību- tādas organizētas Limbažu Galvenajā bibliotēkā.

Izdevumā ir apkopota informācija par Limbažu rajona mazāk pazīstamiem objektiem: senām kulta vietām, senvietām un akmeņiem- dižakmeņiem, laukakmeņiem, gan arī akmeņiem, kurus cilvēks laika gaitā izmantojis savām vajadzībām. Objekti iedalīti pēc to atrašanās vietas pagastu vai pilsētu teritorijās, lai tos varētu ērtāk atrast. Katram materiālā iekļautajam objektam paredzēts pievienot fotogrāfiju, tā atrašanās vietu iezīmēt pagastu kartēs. Informācijas apjoms ir dažāds- atsevišķiem objektiem doti tikai galvenie raksturlielumi- atrašanās vieta, izmērs, tomēr pārsvarā ir plašāki apraksti, pievienotas arī teikas vai nostāsti. Izdevumā atrodama arī tāda informācija, kā: kas ir dižakmeņi, kā akmeņus izmērīt, kādi akmeņi jāaizsargā un cik dažādi ir to veidi- piem. bļodakmens, bedrīšakmens, muldakmens, kā arī ticējumi saistīti ar akmeņiem.

Materiālā iekļautas arī senvietas un svētvietas.

Ņemot vērā to, ka izdevums vairāk orientēts uz tūristu auditoriju, tajā nav aplūkoti visi akmeņi un visas senvietas un svētvietas, bet tikai tās, kuras vizuāli ir ievērojamākas un vieglāk pieejamas.

Sagatavoto materiālu latviešu valodā bez maksas iespējams saņemt Limbažu rajona tūrisma informācijas centros- Limbažos, Salacgrīvā, Ainažos, Staicelē; Limbažu Galvenajā bibliotēkā, Limbažu rajona bibliotēkās.

Materiālu plānots vest arī uz nākamā gada tūrisma gadatirgu Rīgā- „Balttour 2008”, bet elektroniskā versija būs pieejama Limbažu rajona mājas lapā http://www.limbazi.lv sadaļā Tūrisms, Vidzemes tūrisma asociācijas portālā http://www.vidzeme.com/ sadaļā Publicētie materiāli.

Materiālas sagatavošanu un izdošanu finansē VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka”, kura atbalstīja projekta ieceri Limbažu rajona padomes izsludinātajā konkursā: „Pilnveidojot sevi, dot citiem!”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.06.2024 - 10.06.2024 Zinātnes un izklaides diena Tartu! Nikos Travel
Vasaru var iesākt aizraujoši. Pārsteigumiem pilna diena Tartu- Ahha centrs un vienmēr jaunā Tartu pilsēta- 08.06.2024, cena 35 EUR | Skatīt vairāk
35 EUR
Ulda Brieža foto izstāde DOMĀT BRĪVI Talsu novada TIC
15. jūnijā Valdemārpilī tiks atklāts pilsētas radošais maršruts, ietverot 4 izstāžu telpas, radošās darbnīcas un vakara koncertu. Sākums plkst. | Skatīt vairāk
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Valdemārpils pilsētas un pludmales svētki Talsu novada TIC
Aicinām uz Valdemārpils pilsētas un pludmales svētkiem 15. jūnijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7824769sec.