Cēsīs top moderns centrs Pils kompleksa apmeklētājiem

Projekta „Cēsu pils kompleksa revitalizācija tūrisma attīstībai” pirmās kārtas ietvaros top Cēsu pils Apmeklētāju centrs, kura būvniecība tiks pabeigta 2008. gada augustā.

No stikla un mūra darinātais Apmeklētāju centrs atradīsies starp Cēsu spilgtākajām vērtībām – 1777. gadā grāfu celto Jauno pili un 800 gadus senajām Viduslaiku drupām. Modernajās telpās tiks organizēta biļešu tirdzniecība pilsdrupu un muzeja apmeklētājiem un tiks izvietotas garderobes un labierīcības. No grāfa Zīversa kādreizējā kučieru namiņa uz moderno Apmeklētāju centru pārcelsies arī Cēsu Tūrisma informācijas centrs (TIC). „Jaunajā centrā būs vairāk vietas un plašāki stendi, lai uzskatāmi izvietotu tūrisma materiālus un piedāvātu jaunus un oriģinālus suvenīrus. Arī TIC komanda būs plašāka, un esošajiem trim darbiniekiem piepulcēsies vēl vairāki tūrisma speciālisti”, stāsta TIC vadītāja Liene Kiršteine.

Apmeklētāju centrs seko kā atbilde pieaugošai tūristu un apmeklētāju plūsmai. Pēc Cēsu tūrisma informācijas centra datiem, 2007. gadā Cēsis apmeklējuši 426575 cilvēki, un ik gads uz Cēsīm ved par 100000 viesu vairāk.

Augusta sākumā atklāšanas svinības notiks ne vien jaunajā Apmeklētāju centrā, bet pabeigti tiks arī 2007. gada jūnijā aizsāktie projekta I kārtas darbi. Atjaunots būs Jaunās pils ārējais savdabīgais un unikālais tēls, kam jau četrus gadsimtus nav līdzīga citviet Latvijas muižu arhitektūrā, un restaurēta un rekonstruēta arī 1.un 2. stāva telpu interjeru apdare. Kopējās projekta izmaksas 2346205,59 latu apmērā tiek segtas no Cēsu pilsētas domes un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem. No kopējām izmaksām 368408,76 latu paredzēti Apmeklētāju centra izveidei. Celtniecības darbus veic būvniecības uzņēmums SIA „Cel Tik”.

Vērienīgi rekonstrukcijas darbi Pils kompleksā turpināsies. 2009. gadā plānota projekta „Cēsu pils kompleksa revitalizācija tūrisma attīstībai” otrā kārta. Tās ietvaros paredzēts iekārtot jaunu Cēsu pilsētas un Vidzemes novada vēstures pastāvīgo ekspozīciju „Cēsis – Latvijas vēstures simbols”, kas būs kā interaktīvs vēsturiski hronoloģisks stāsts par novada un pilsētas vēsturi un atspoguļos Cēsu pilsētas būtisko lomu visas Latvijas vēsturē. Otrajā kārtā atjaunošanas darbus turpinās arī Jaunās pils 3. un 4.stāvā. Pēc pilnīgas Jaunās pils rekonstrukcijas muzejs būs arī pilsētas vizītkarte - tikšanās vieta, kur organizēt apspriedes, konferences un sanāksmes vietējā, reģionālā un valsts līmenī.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 04.07.2024 airBaltic pop-up lidojumi Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju. | Skatīt vairāk
Taizemes kulinārā pieredze! Estravel Latvia
Labākai dzīvei, enerģijai un aizraujošam piedzīvojumam - Īpašas tūres un kulinārijas meistarklases Taizemē! | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96517801sec.