Valka un Valga gatavojas pilsētas svētkiem

Valkas–Valgas pilsētu svētkos būs „Zvaigžņu lietus” un 5.Starptautiskais čuguna simpozijs

Šī gada 11.jūnijā aprit 424 gadi, kopš Valkai un Valgai ir piešķirtas pilsētas tiesības. Jubileju abās dvīņu pilsētās atzīmēs no 6.līdz 8.jūnijam ar tik ļoti daudzveidīgu programmu, ka savām interesēm atbilstošas aktivitātes varēs atrast visu vecumu un interešu cilvēki. Pasākuma programma ir plānota kā svinības visai ģimenei ar pārsteidzošu kultūras programmu, čuguna liešanu, sporta sacensībām, kopīgu gadatirgu, bērnu programmu un citām labām lietām.

Jubilejas pasākumu ietvaros skatītājus priecēs visdažādākie koncerti, kuros uzstāsies Gruzijas nacionālās mūzikas un deju ansamblis un solisti no Kazahstānas, Igaunijas Robežsardzes orķestris, Vidzemes pūtēju orķestris, Lietuvas tautas mūzikas ansamblis, viesmākslinieki no Zviedrijas, Liepājas Zvanu koris „Campanella”, ansambļi „Terminaator”, „Totalhead” „Monologs divatā” un citi. Kā allaž, būs arī dažādas izstādes. Teātra cienītāji varēs baudīt Izraēlas teātra trupas komēdiju krievu valodā „Paralēlie cilvēki”, bet kino mīļi – nakts kino izrādes pie bijušā Rīgas – Raja robežpārejas punkta. Pirmo reizi pilsētu svētku ietvaros notiks kantri un līnijdeju svētki „Country Line Dance Party”.

Īpašs un Valkā līdz šim nebijis pasākums būs 5.Starptautiskais Čuguna simpozijs „Lejam čugunu”. Arī par tehnikas cienītājiem ir padomāts, jo svētku ietvaros būs vērojama motociklu parāde. Pepijas dzimšanas diena, visdažādākās atrakcijas, spēles, radošās darbnīcas – tā ir tikai daļa no plašās programmas bērniem.

Kā jau ierasts, neizpaliks arī dažādi sporta pasākumi. Jo īpaši atraktīvs tradicionāli ir Pedeles upes Laivu rallijs, kur drīkst izmantot visdažādākos bezmotora ūdens transporta līdzekļus. Savukārt, Latvijas un Igaunijas spēcīgākie vīri sacentīsies par „Igaunijas Spēkavīra 2008” titulu. Vēl būs arī sacensības šaušanā ar gaisa bisēm, kalnā braukšanas sacensības, kā arī Valkas pilsētas domes kausa izcīņa vieglatlētikā.

Taču pats vērienīgākais pasākums būs Latvijas – Igaunijas Robežballe ar LNT šova „Zvaigžņu lietus” dalībnieku Jany May un Šona, Martas Kukarānes un Uģa Viļuma, Gintas Ēķes un Venta Armanda Kraukļa, Janas Kalniņas un Ivo Grīsniņa–Grīšļa un igauņu mākslinieku piedalīšanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 10.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.07.2024 - 10.07.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62118077sec.