Rīgas Pašvaldības policijas glābēji aicina atpūsties un peldēties drošā veidā

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) glābšanas dienesta darbinieki, analizējot nelaimes gadījumus uz ūdens, secinājuši, ka liela daļa negadījumu notiek elementāru drošības jautājumu nezināšanas dēļ.

RPP Ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļas (ŪGCA) darbinieki, peldsezonai sākoties, atpūtniekus informē, ka droša atpūta ir atpūta pilsētas labiekārtotajās peldvietās glābšanas staciju tuvumā un glābēju uzraudzībā.

Četras peldvietas Rīgā, pie kurām izvietotas Rīgas Pašvaldības policijas glābšanas stacijas - Vecāķu, Vakarbuļļu, Ķīšezera un Bābelītes - ir sagatavotas vasaras peldsezonai un ir uzsākušas drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzīšanu peldvietās diennakts režīmā.

Glābšanas dienests nodrošināts un darbojas atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr.300 un Rīgas Domes saistošajos noteikumos Nr.23 noteiktajām prasībām - nodrošināts pietiekams glābēju skaits, attiecīgais ekipējums un tehniskie līdzekļi glābšanas darbu veikšanai uz ūdens, tai skaitā peldlīdzekļi un sakaru līdzekļi. Glābšanas dienesta personāla sastāvā ir medicīnas darbinieks un glābšanas dienesta personāls ir apmācīts operatīvai rīcībai nelaimes gadījumā un pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanā.

Pagājušajā un aizpagājušā gadā peldvietās pie RPP glābšanas stacijām nav noslīcis neviens atpūtnieks, izglābti septiņi slīkstoši peldētāji, medicīniskā palīdzība sniegta 346 atpūtniekiem, atrasti 20 pludmalē nomaldījušies bērni.

RPP Ūdenslīdēju, glābēju un civilās aizsardzības nodaļas darbinieki turpina aktīvu darbu mācību iestādēs, regulāri tiekas ar skolēniem un lekcijās par drošību uz ūdens pārrunā ar bērniem svarīgus jautājumus šajā jomā. 2007.gadā notikušas 54 glābēju tikšanās ar bērniem.

Lekciju „Drošība uz ūdens” skolu un vasaras nometņu vadītāji var pieteikt, zvanot glābšanas dienesta galvenajam speciālistam Valteram Plešam pa tālruni 2 9179253.

Neriskē ar savu un bērnu dzīvību! Atpūties un peldies drošā veidā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. Pasākums aptvers teritoriju no rallija pilsētas Liepājas līdz pat galvaspilsētai Rīgai. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47081709sec.