Novada svētkos Siguldas pagastā piedāvās "Vēderpriekus"

Šogad Siguldas pagastā svētku svinēšana notiks ar un ap vēderpriekiem. Svētkus iesāksim piektdien, 23.maijā 16.00 ar tautas lietišķās mākslas studijas „Vīgrieze” izstādes „Galdiņ, klājies!” atklāšanu. Tajā būs apskatāmi galda klājumi no akmens laikmeta līdz mūsdienām. Apmeklētāju iztēli rosinās gan akmens piestas uz zvērādām, gan romantiski klāts galds vakariņām sveču gaismā, gan zemnieku kārtai raksturīgie galda priekšmeti. Izstāde būs apskatāma arī pēc svētkiem - līdz 7.jūnijam.

Svētku noskaņās no 29. līdz 31. maijam „Darināsim kopā” raibu lupatu deķi. Aicinām novadniekus iegriezties Siguldas pagasta kultūras nama austuvē un pamēģināt ieaust savu pavedienu kopīgi darinātajā lupatu deķī. (29. un 30. maijā no 12.00 līdz 15.00, bet 31.maijā no 10.00 līdz 17.00).

Sestdien, 31.maijā, no 16.00 līdz 18.00 „Vēderpriekus” zālājā pie pagasta kultūras nama aicinās baudīt saimniece Līze. Ņiprā sievabūs saorganizējusi mazu kulinārijas šovu, kurāaicinājusi piedalīties tos Siguldas novada uzņēmīgākos ļaudis, kuri ikdienā nodarbojas ar cepšanu, vārīšanu, šmorēšanu un citām līdzīgām lietām. Viņi rādīs, ko mūsu vēderiem var piedāvāt.

Svētku ietvaros atkārtoti notiks arī grāmata „Siguldas vēders” prezentācija. Paredzēta iepazīšanās ar grāmatas autoriem. Grāmatā iekļautas receptes, atklājot seno siguldiešu vēderpriekus. Šai reizē grāmatas autori piedāvās nogaršot ēdienus, kuru receptes iekļautas grāmatā. Gaidāmi arī pārsteigumi. Piemēram, viena saimniece turpat, pie kultūras nama, uz ugunskura lielajā katlā vārīs Mīlestības putru. Dažādo ēdienu starpā būs arī Zirņu pikas un garšīgie Vīngliemeži.

Grāmatas autori vēlas turpināt iesākto darbu un būs priecīgi arī par siguldiešu līdzpaņemtajām receptēm. Pasākuma organizētāji aicina uzrakstīt jūsu ģimenes īpašo recepti un atnest to līdzi uz svētkiem. Čaklākie tiks apbalvoti.

Pasākumu krāšņos kopīgā sadziedāšanā izdziedātās Galda dziesmas. Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpēsies Jautrais muzikants.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūrisma dienas ir klāt! AirGuru
Lielākā ceļojumu izpārdošana ar 40% atlaidi vairāk nekā 100 piedāvājumiem ir klāt! Pasteidzies, labākās vietas izķer ātri! | Skatīt vairāk
Rezervē vietas skolēnu rudens brīvlaikā! 1Travel
Vēl ir laiks iegādāties atpūtas paketes par labām cenām! Sazinieties ar mums, un mēs piemeklēsim labāko piedāvājumu tieši jums. | Skatīt vairāk
“Autobuss debesīs” jubilejas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.oktobrī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas "Autobuss debesīs” jubilejas koncerts “Sitiet bungas, mani mīļie”! | Skatīt vairāk
no 15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62138486sec.