Akcijas "Sēžam zaļi" organizatori aicina atpūsties kulturāli

Sēdēšanai zālē uz mēnesi atvēlēts parks pie kanālmalas. Akcijas "Sēžam zaļi!" organizatoru un Rīgas Domes priekšsēdētāja Jāņa Birka sarunu rezultātā ir nolemts eksperimentālā kārtā uz veselu mēnesi, sākot ar 2.jūniju atļaut uzturēties zālienā Rīgas centrā, starp Brīvības pieminekli un Kr. Barona ielu, pretī Latvijas Universitātes galvenajai ēkai Raiņa bulvārī.

Jānis Birks, Rīgas domes priekšsēdētājs: "Rīgas dome ir pilsētas saimnieks, kam ir jārūpējas par to, lai pilsēta būtu tīra un sakopta, kas nereti nozīmē pieņemt nepopulārus lēmumus. Taču, no otras puses – es ļoti labi saprotu un respektēju akcijas "Sēžam zaļi!" organizatoru pausto ideju un vēlmi izcīnīt tiesības brīvi atpūsties zālienā. Lai objektīvi varētu izvērtēt nepieciešamību un iespēju aizliegumu nākotnē atcelt, sarunās ar akcijas organizatoriem - Amigo un Rīgas skolēnu domi - nonācām pie konstruktīva sadarbības risinājuma, kuras rezultātā visu jūnija mēnesi rīdziniekiem būs iespēja sēdēt un atpūsties parkā pie kanālmalas. Man ļoti simpatizē arī priekšlikums - rīkot Zaļās kultūras nedēļu, kuras ietvaros tiktu pievērsta sabiedrības uzmanība jautājumam par kulturālu uzvešanos zālienā."

Egils Trumpe, "Sēžam zaļi!" organizatoru Amigo pārstāvis, SIA ZetCOM vades priekšsēdētājs: "Pērn kā vienu no būtiskākajiem argumentu aizlieguma saglabāšanai amatpersonas minēja cilvēku zemo kultūras līmeni atpūšoties zālienā. Tādēļ mēs kopā ar Rīgas skolēnu domi vērsāmies pie Rīgas domes ar priekšlikumu rīkot Zaļās kultūras nedēļu, kuras ietvaros iedzīvotājiem tiktu atgādināts par kulturālas uzvedības normām atpūšoties zālienā. Mūsu mērķis, protams, ir pilnīga aizlieguma atcelšana, taču esam patiesi gandarīti, ka pilsētas amatpersonas ir mūs uzklausījušas, un veselu mēnesi Rīgas iedzīvotājiem un viesiem kaut eksperimentālā kārtā, tomēr būs iespēja atpūsties zālienā pilsētas centrā.

Vienlaikus es aicinātu ikvienu rīdzinieku sēdēt ne tikai zaļi, bet arī kulturāli, lai eksperimenta rezultātā mēs parādītu, ka rīdzinieki prot atpūsties kulturāli, un panāktu pilnīgu aizlieguma atcelšanu."

Par aktivitātēm Zaļās kultūras nedēļas ietvaros stāsta Madara Šmite, "Sēžam zaļi!" organizatoru, Rīgas skolēnu domes prezidente: "Zaļās kultūras nedēļu rīkosim no 2. – 6.jūnijam, ar mērķi vērst sabiedrības uzmanību uz kulturālu un patīkamu atpūtu pilsētas zaļajā zonā. Nedēļas laikā parkā pie kanālmalas varēs sastapt jauniešu Zaļās kultūras patruļas, kas apkopos informāciju un rosinās sabiedrību uz dažādām interesantām nodarbēm, kas ir piemērotas jaukai atpūtai zālienā."

Iegūto informāciju un četrās dienās veiktos novērojumus jaunieši apkopos ziņojumā, ko noslēdzot Zaļās kultūras nedēļu pasniegs Rīgas domes priekšsēdētājam J.Birkam.

Pērn jūnijā Amigo un Rīgas skolēnu dome kopīgi rīkoja akciju "Sēžam zaļi!", kuras ietvaros četru dienu laikā jaunieši savāca vairāk nekā 7300 iedzīvotāju parakstus par minētā aizlieguma atcelšanu. Iedzīvotāju vēlmi atpūsties Rīgas centra zaļajā zonā apstiprina arī SIA "Eiro Data" šī gada maija sākumā veiktais pētījums, kurā tika noskaidrots, ka vairāk nekā divas trešdaļas jeb 67% Rīgas iedzīvotāju uzskata, ka aizliegums atrasties galvaspilsētas zālienos, tajos sēdēt, gulēt vai atpūsties būtu jāatceļ.

Pērn akcijas noslēgumā "Sēžam zaļi!" rīkotāji tikās ar Rīgas domes un pašvaldības aģentūras "Rīgas Dārzi un Parki" pārstāvjiem, lai diskutētu par iespēju un nepieciešamību aizliegumu atcelt. Diskusijas rezultātā tika noskaidrots, ka galvenā problēma, kas kavē aizlieguma atcelšanu, ir iedzīvotāju zemais kultūras līmenis un nekārtība, ko cilvēki atstāj aiz sevis, atpūšoties brīvā dabā.

Ņemot vērā iedzīvotāju vairākuma viedokli, kā arī neatkāpjoties no sākotnējās "Sēžam zaļi!" idejas arī šogad, Amigo un Rīgas skolēnu dome vērsās pie Rīgas mēra ar aicinājumu tomēr rast iespēju atcelt aizliegumu uzturēties zālienā Rīgas centrā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 12.10.2024 Mirage Jazz orchestra koncerts  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. oktobrī plkst. 19.00 aicinām uz Mirage Jazz orchestra koncertu Mazsalacas Kultūras centrā “Tā skan dzīve”. | Skatīt vairāk
no 15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Ērģeļmūzikas festivāls ORGANismi! Rēzeknes pilsētas TIC
10. – 18. oktobrī Latgales vēstniecībā GORS norisināsies 9. Starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls “ORGANismi”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.10.2024 - 08.10.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atvasaras sezona Grieķijas salās! Tez Tour Latvia
Lidojums no Rīgas un atpakaļ (sadarbībā ar a/k airBaltic ; nododamā bagāža – 23 kg / rokas bagāža – 8 kg); dzīvošana viesnīcā, grupas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71371794sec.