Arī Jūrmalas peldvietās tika pacelts Zilais karogs

Svētdien, 1. jūnijā, kas ir ne tikai Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, bet arī Vides diena, Jūrmalas divās peldvietās – Majoros un Jaunķemeros - atkal sāka plīvot Zilais karogs.

Zilā karoga pacelšanas svinīgā ceremonija notika Majoru peldvietā pie glābšanas stacijas Pilsoņu ielas galā. Pasākumā piedalījās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics, Vides ministrijas un Nacionālās Zilo karogu žūrijas pārstāvji.

„Zilā karoga iegūšana konkrētām peldvietām nav Jūrmalas pašmērķis,” uzsver domes priekšsēdētājs R. Munkevics. „Mūsu uzmanība vērsta uz to, lai visā 33 kilometrus garajā Jūrmalas pludmalē viss atbilstu augstākajiem standartiem. Tāpēc, plānojot un veicot pludmales labiekārtošanas darbus vai citus uzlabojumus, tiek domāts par to kopumā. Pašlaik, piemēram, tiek pabeigts detālplānojums, kurā no visdažādākajiem aspektiem tiek izvērtēta pludmales attīstīšanas un apsaimniekošanas iespējas un vajadzības. Taču nevar noliegt – mēs esam gandarīti, ka nacionālā un starptautiskā žūrija mūsu pludmalēm gadu no gada piešķir Zilo karogu.”

Kā allaž, Zilā Karoga pacelšana Jūrmalā būs plaši svētki visas dienas garumā. Pludmalē uzstājās muzikālās apvienības „Afroambient” perkusionistu grupa un deju centra „Nianse” dejotāji, kas pludmales apmeklētājus iesaistīs salsas ritmos.

Notika glābšanas dienesta paraugdemonstrējumi, lai ikviens pats varētu pārliecināties, ka Jūrmalas „pludmales patruļa” ir darbam gatava un visu vasaru būs modrībā par atpūtnieku drošību un veselību.

Gan mazie, gan lielie varēja piedalīties Jūrmalai raksturīgā atrakcijā – veidot smilšu figūras. Šoreiz tēma - „Mans jūras iemītnieks”.

Zilā karoga pacelšana pludmalē nozīmē, ka šī peldvieta atbilst starptautiskiem labiekārtojuma un vides tīrības standartiem, ir droša peldētājiem un draudīga visiem atpūtniekiem – gan lieliem un maziem, gan jauniem un veciem, gan veselīgiem cilvēkiem un personām ar veselības traucējumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.05.2024 - 15.06.2024 Atpūties par labāko cenu! Latvia Tours
Tieši tagad ir tavs lieliskais laiks noķert neticamus ceļojumu piedāvājumus par cenām, kas liek smieties.Izbaudi neaizmirstamus piedzīvojumus bez liekas | Skatīt vairāk
no 245 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59265494sec.