No Jūrmalas uz lidostu kursēs maršruta autobuss [1]

Pēc Jūrmalas pilsētas domes iniciatīvas no šā gada 3.jūnija sāk kursēt maršruta autobuss Jūrmala – Starptautiskā lidosta „Rīga”.

Tūrisma attīstība ir viena no Jūrmalas kūrortpilsētas galvenajām prioritātēm, tādēļ Jūrmalas pilsētas dome nolēmusi atbalstīt eksperimentālā autobusu maršruta Jūrmala – Lidosta „Rīga” atklāšanu. Eksperimentālā kārtā tas darbosies līdz 2008.gada 31.oktobrim. Pēc tam tiks izanalizēta tā darbība un nepieciešamības gadījumā veikti uzlabojumi. Jūrmalas pilsētas dome segs pārvadātājam arī finansiālos zaudējumus, ja tādi būs.

Pieturvieta lidostā „Rīga” atrodas blakus lidostas galvenajai ēkai, kur galapunkts ir arī maršruta autobusam Rīga – Lidosta ar numuriem A 22 un A 22a. Autobuss Jūrmalā pieturēs astoņās pieturvietās – pie Rimi „Lielupe” uzreiz aiz Lielupes autotilta; pie viesnīcas „Lielupe”; pie sanatorijas „Belorusija”; braucot pa Jūras ielu, apstāsies pie Konkordijas ielas un Tirgoņu ielas. Autobuss tālāk piestās pie Dubultu dzelzceļa stacijas un atgriežoties, apstāsies pie Majoru dzelzceļa stacijas, līdz nonāks galapunktā uz Konkordijas un Jūras ielas stūra.

Braucot uz lidostu no Jūrmalas, būs viena papildus pietura pie J.Pliekšāna ielas. Pieturvietas izvēlētas, lai maksimāli atvieglotu nokļūšanu uz/no lidostas Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem. Pēdējo gadu laikā vislielākais tūristu pieaugums ir no Skandināvijas valstīm, Krievijas un Vācijas. Pārsvarā viesi no šīm valstīm Latvijā ierodas ar lidmašīnu un tālāk uz Jūrmalu līdz šim varēja nokļūt, tikai izmantojot taksometra pakalpojumus vai īpaši pasūtot viesnīcas transfēru. Tomēr bieži vien tūristiem ir par dārgu taksometra pakalpojumi, īpaši gadījumos, kad tiek lidots ar lētajiem lidmašīnu reisiem un par taksometru prasītā samaksa ir gandrīz tikpat liela kā par aviobiļetēm.

Daļa Jūrmalas uzņēmumu piedāvā tiešos transfēra pakalpojumus no viesnīcas uz lidostu, taču tie ir nepietiekami. Arī Jūrmalas tūrisma informācijas centrā viens no visbiežāk uzdotākajiem jautājumiem ir: „Kā mēs varētu no Jūrmalas tikt līdz lidostai?”. Šobrīd Jūrmalas pilsētas dome situāciju labo, nodrošinot tiešo satiksmi no Jūrmalas centra līdz Starptautiskajai lidostai „Rīga”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Iveta 07/03/2008 13:08 kāpēc nav norādītas cenas ,kā arī no kuras vietas autobuss kursēs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.83698916sec.