Vakarbuļļu pludmalē svinīgi paceļ Zilo karogu

Šī gada 5.jūnijā plkst.18:00 Rīgas Kurzemes rajona Vakarbuļļu pludmales mastā uzvilks Zilo karogu, kas apliecinās pludmales atbilstību Zilo karogu izvirzītajām prasībām.

Rajona izpilddirektors Orvils Heniņš pasākumā uzrunāja klātesošos. Piedalījās arī Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņu pūšamo instrumentu un koklētāju ansamblis.

Savukārt pēc karoga uzvilkšanas visi interesenti varēja vērot Sarkanā krusta darbinieku paraugdemonstrējumus un iegūt zināšana par pirmās palīdzības sniegšanu.

„Vakarbuļļu” peldvieta šogad aprīkota ekosertifikāta Zilā karoga prasībām – sakopta pludmales teritorija, novietoti soli, uzstādītas jaunas pārģērbšanās kabīnes, atkritumu konteineri. Šogad pludmale ir sevišķi draudzīga cilvēkiem ar īpašām vajadzībām- autostāvvietā izveidots marķējums invalīdu autotransportam un novietotas pārvietojamās tualetes, kā arī izveidotas koka nobrauktuves, platformas un celiņi pludmalē. Bērnu atpūtai pludmalē uzstādītas jaunas rotaļu ierīces - slidkalniņi, šūpoles un dažādi rotaļu elementi. Savukārt aktīvās atpūtas cienītājiem sporta laukumi pludmales spēlēm – volejbolam, futbolam un handbolam. Pamatojoties uz peldvietas zemūdens daļas izpēti, jūrā ierīkotas bojas bērniem un pieaugušajiem, ar kurām peldētāji tiek brīdināti par bīstamajām vietām jūrā.

„Vakarbuļļu” pludmales drošību uz ūdens kontrolē glābēji, bet par kārtību rūpējas pašvaldības policijas patruļas.

Lai attīstītu pludmales infrastruktūru, jau šogad paredzēts labiekārtot automašīnu stāvvietu, ierīkot gājējiem, invalīdiem un riteņbraucējiem domātus celiņus gar Ilmeņa ielu, nostiprināt kāpas, izurbt artēzisko aku, lai pludmalē būtu pieejams dzeramais ūdens, kā arī līdz gada beigām īstenot elektroapgādes projektu pludmalē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 12.07.2024 Brīvdabas kino vakars Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. jūlijā plkst.21.00 dokumentālā filma „Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks” un tikšanās ar režisori Annu Viduleju un nevalstiskās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83812189sec.