Tapušas brošūras – "Rīgas jūgendstila pērles" un "Vecrīgas jūgendstils"

Rīgas Jūgendstila centrs ir laidis klajā divas informatīvas brošūras „Rīgas jūgendstila pērles” un „Vecrīgas jūgendstils”, kuru svinīga atvēršana notika šā gada 11. jūnijā kino „Rīga” zaļajā zālē.

Jūgendstila centra vadītāja Agrita Tipāne norāda: „Veidojot informatīvus materiālus par Rīgas jūgendstila arhitektūru, vēlamies veicināt Latvijas iedzīvotāju un ārvalstu viesu interesi par Rīgas vēsturi un unikālo arhitektūras mantojumu.”

Brošūras „Rīgas jūgendstila pērles” un „Vecrīgas jūgendstils” latviešu un angļu valodā tapušas, sadarbojoties autoru kolektīvam. Brošūras „Vecrīgas jūgendstils” sagatavošanā ir piedalījies arhitekts, profesors Jānis Krastiņš, kurš ir daudzu grāmatu un publikāciju par Rīgas jūgendstilu autors. Brošūru vizuālā noformējuma autors ir mākslinieks Kristians Šics.

Brošūras veidotas kā ilustrēti tūrisma ceļveži ar karti, kas iepazīstina interesentus ar dažādām jūgendstila celtnēm, uzsverot katras savdabību un vienreizīgumu. Izdevumos iekļautie objekti ir izcili arhitektūras pieminekļi, kas raksturo Rīgu, kā jūgendstila metropoli. Brošūras ir bagātīgi papildinātas ar fotogrāfijām, kas ilustrē gan ēkas, gan to detaļas.

Izdevumos ir apkopota informācija par arhitektu Eižena Laubes, Konstantīna Pēkšēna, Vilhelma Bokslafa, Heinriha Šēla un Fridriha Šefela, kā arī citu izcilu arhitektu projektētajām ēkām. Kā savdabīgi piemēri minamas būvinženiera Mihaila Eizenšteina projektētās ēkas Alberta, Strēlnieku un Elizabetes ielā. Tās pārsteidz ar skulpturālo elementu bagātību. Nacionālā romantisma paraugs ir nams Alberta ielā 11, savukārt nams Alberta ielā 12, ko projektējuši arhitekti K. Pēkšēns un E. Laube, izceļas ar spēcīgu apjomu plastiku un izteiksmīgu siluetu.

Arī Vecrīgā ir daudzas jūgendstila celtnes, kas kādreizējās viduslaiku pilsētas vaibstos ienes krāsainību un romantismu. Šeit atrodas pirmā jūgendstila celtne Rīgā – nams Audēju ielā 7. Ēka celta 1899. gadā pēc arhitektu Alfrēda Ašenkampfa un Makša Šervinska projekta.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mazpilsētu un lauku koru konkurss Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15.jūnijā plkst. 12.00 Mazsalacas Kultūras centrā norisināsies X Mazpilsētu un lauku koru konkurss! | Skatīt vairāk
Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.05.2024 - 03.06.2024 Lielā Valmieras novada ekskursija Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.jūnijā norisināsies jau otrā Valmieras novada autobusu ekskursija "Labs loms Burtniekos", kas šoreiz vedīs uz Burtnieku pusi kopā ar gidu Edgaru Zaķi. | Skatīt vairāk
30.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.05.2024 - 08.06.2024 Atpūties citādāk – izvēlies Albāniju! Latvia Tours
Nomaļotas pludmales, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 389 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5097611sec.