Jūrmalas pludmalēs izvieto jaunas konteinertipa tualetes

Jūrmalas pludmalēs jūlijā sāks darboties 13 jaunas konteinertipa tualetes, kas aizstās vecās, morāli un fiziski novecojušās sausās tualetes, kas bija izvietotas kāpu zonā.

Konteinertipa tualetes tiks uzstādītas izejās uz jūru maksimāli tuvu pludmalei P.Stradiņa ielā, Vienības prospektā, Ainažu ielā, Kļavu ielā, Līgatnes ielā, Salacas ielā, Dārzu ielā, Rožu ielā, Vēju ielā, Kaugurciema ielā, Brīzes ielā, Jaunķemeru ceļā pie restorāna „Neptūns” un pie Brīvdabas muzeja Lielupē. Tās domātas šīs sezonas vajadzībām, nepieciešamības gadījumā tiks risināts jautājums par tualešu darbību arī aukstajos gadalaikos.

Katrā konteinertipa sanitārajā mezglā būs vīriešu un sieviešu tualetes, ko vienlaikus varēs izmantot 6-8 cilvēki. Vairākās vietās, piemēram, Vēju ielā un Vienības prospektā būs tualetes, kas pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Paredzēts, ka būs arī vieta, kur var noskalot kājas, lai atbrīvotos no pludmales smiltīm pirms došanās prom no jūras malas. Tualetes varēs izmantot bez maksas.

Jauno tualešu atrašanās vietas un sanitāro mezglu tips izvēlēts atbilstoši iepriekšējo sezonu novērojumiem par atpūtnieku plūsmas intensitāti un sastāvu. Novērojumi tiks turpināti, lai sanitārā servisa pakalpojumus pludmalē un kāpu zonā aizvien varētu papildināt. Jūrmalas pilsētas domes Būvniecības un apsaimniekošanas pārvaldes Apsaimniekošanas nodaļas speciālisti labprāt uzklausīs pilsētas iedzīvotāju un viesu ierosinājumus, kas šajā jomā būtu uzlabojams vai pārkārtojams.

Vietās, kur tuvu ir pilsētas ūdensvads un kanalizācija, konteinertipa tualetes tiks pieslēgtas šiem tīkliem, bet citur ūdeni ņems no urbumiem un izmantos kanalizācijas rezervuārus. Par to, vai ūdens ir izmantojams ne tikai podu skalošanai un roku mazgāšanai, tiks norādīts piktogrammās, kā arī ūdens kvalitāte tiks regulāri pārbaudīta.

Līgumu par konteinertipa tualešu nomu un apsaimniekošanu Jūrmalas pilsētas dome ir noslēgusi ar SIA „TOI TOI Sanitārā sistēma”. Vienas tualetes apsaimniekošana mēnesī pašvaldībai izmaksās vairāk nekā 1000 latus atkarībā no pieslēguma veida. Apsaimniekotājfirma gādās par tualešu nepārtrauktu darbību un tīrību, to uzraudzību, nodrošinās tualetes papīru, ziepes un dvielīšus roku higiēnai, kā arī iztukšos rezervuārus un veiks citus darbus, kas saistīti ar tualešu pakalpojumu sniegšanu.

Jaunās tualetes pašlaik sāk uzstādīt. Plānots, ka tās tiks atvērtas jūlijā. Tūlīt pēc tam vecās, savu laiku nokalpojušās sausās tualetes, kas atrodas kāpu zonā, tiks demontētas vai iekonservētas un vairs nebūs izmantojamas. Līdz ar to pludmalē un kāpu zonā uzlabosies tīrība un sanitārais stāvoklis, kas vienlīdz svarīgi gan pludmales apmeklētājiem, gan jūrmalniekiem, kas dzīvo jūras tuvumā.

Turpmāk pludmalēs varēs izmantot gan jaunās konteinertipa tualetes, gan labiekārtotās tualetes, kas atrodas rekonstruētajās glābšanas stacijās Majoros, Bulduros un Kauguros, gan pašvaldības izvietotās biotualetes, kas atrodas pie pārējām glābšanas stacijām un citur. Tualetēm ir jābūt katra nomnieka apsaimniekotajā zonā, kā arī pie visām kafejnīcām. Līdz ar to šovasar vairs nevajadzētu būt nedienām ar tualetēm Jūrmalas pludmalēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūties citādāk – izvēlies ALBĀNIJU! Latvia Tours
Nomaļotas smjilšu pludmales, garšīgi edieni, izdevīgas cenas, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 10.07.2024 Džūlians Džozefs Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. jūlijā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs ar pasaulslaveno | Skatīt vairāk
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.07.2024 - 09.07.2024 Pēdējā brīža piedāvājumi uz Alikanti! Atlantic Travel
Biļetes cena (turp un atpakaļ) par 299EUR! 12/07 -19/07/24 atlikušas tikai 5 vietas! | Skatīt vairāk
no 768 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87880301sec.