Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī zied rozes un tīģerorhidejas

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī var aplūkot 230 rožu šķirnes. NBD rožu kolekcijā tiek uzturētas vairāk nekā 500 šķirnes, bet rozārijā apskatāmas vairāk kā 200 šķirnes, kuras pārbaudes rezultātā ir atzītas par piemērotākajām Latvijas klimatiskajiem apstākļiem.

  • No 18.jūlija līdz 20.jūlijam tiek rīkotas nu jau otrās Rožu dienas NBD. Apmeklētājiem, kuru vārdā vai uzvārdā ir rozes vārds - Rozēm, Rozālijām, Roziņiem, Rozīšiem, Rozēniem, Rožkalniem, Rozenbergiem, Rozenštrauhiem, Rozentāliem u.c. rožaino vārdu un uzvārdu īpašniekiem, uzrādot atbilstošu personas dokumentu, ieeja šajās dienās Nacionālajā botāniskajā dārzā būs bezmaksas.
  • 19.jūlijā 12.00 būs pastaiga pa NBD rožu dārzu Āra krāšņumaugu nodaļas asistentes Ilmas Neretas pavadībā. 14.00 varēs noklausīties Dendrofloras nodaļas pētnieces Dagnijas Šmites stāstu par Latvijas savvaļas rozēm.
  • Nacionālā botāniskā dārza oranžērijās savukārt ir uzziedējusi tīģerorhideja – plankumainā stanhopeja Stanhopea tigrina. Ziedošā orhideja aplūkojama NBD oranžērijā darbdienās un sestdienās no 8.00-17.00 (svētdienās – slēgta). Tīģerorhidejas savvaļā sastopamas Dienvidamerikas tropu mežos. Plankumainā stanhopeja Stanhopea tigrina ir reta tropu orhideja, kura dabā kā epifīts aug uz koku stumbriem. Ģints nosaukta kādreizējā Londonas Medicīniski-botāniskās biedrības prezidenta grāfa Filipa Henrija Stanhopa (1781.-1855.) vārdā, bet sugas nosaukums tigrina, dots, vērojot neparasti lielo ziedu savdabīgo krāsu rotaļu. Ziedam ir reibinoši salda, pat uzmācīga smarža. Orhidejas ir sugām bagātākā ziedaugu dzimta. Ik gadus tropiskajos mūža mežos tiek atklātas arvien jaunas zinātniekiem līdz šim nezināmas orhidejas. Daudzu sugu ziedi atgādina kukaiņus, kuri tos apputeksnē. Orhideju ziedu krāšņums ir arī šo augu lielākais posts, jo ar savu skaistumu un smaržu orhidejas piesaista sev pārāk lielu cilvēku uzmanību. Daudzas eksotiskās tropu orhidejas ir nonākušas uz iznīkšanas robežas tikai sava eksotiskā izskata dēļ. Līdzās kaktusiem tās ir viena no visiecienītākajām augu valsts kontrabandas precēm.
  • NBD Tūrisma informācijas centrā no 9.jūlija līdz 13.augustam būs apskatāma ārstniecības augu izstāde.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 01.07.2024 Vasaras atlaides auto nomai Europcar
Rezervē no 27. jūnija līdz 1. jūlijam un baudi vasaras brīvdienas ar līdz pat 20% atlaidi automašīnu nomas rezervācijām līdz septembrim. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 04.07.2024 Nakšņo kultūras tūrisma glempingos Latvijā Kultūras Tūrisms
Apceļo Latviju un nakšņo sešos moderni aprīkotos glempingos vietējās saimniecībās Ozolniekos, Pierīgā, Alsungā, Amatā, Mazsalacā, Koknesē: www | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87251806sec.