Visu zemju Minhauzeni, savienojieties!

Sestdien, 2008.gada 26.jūlijā mirkli pirms eventuālā kara pieteikšanas Anglijai slavenais brīvkungs Minhauzens un viņa mūžam nevīstošā Jakobīne visus mīļi aicina uz Lielajiem MEĻU SVĒTKIEM savā Duntes muižā (Ulubelē, Liepupes pag., Limbažu raj.)

Daudziem jo daudziem labā atmiņā palicis Minhauzena muzeja rīkotais starptautiskais PASAULES MEĻU SALIDOJUMS 1999.gadā, kad dažāda gadugājuma stāstnieki cīkstējās par tituliem un balvām, par slavu un panākumiem. Šīs vasaras svētkus varētu nosaukt par ģenerālmēģinājumu, gatavojoties desmitās gadskārtas salidojumam. Tomēr arī šogad no plkst. 15.00 sāksies cīņas par Lielākā Meļa Titulu un kompetento žūriju vadīs pats Ēriks Hānbergs. Par pieteikšanos konkursam ikviens vēl var zvanīt pa tālruni 40 65633 vai rakstīt uz minhauzens@minhauzens.lv , jo balvas būs īstu meļu cienīgas. Žūrija centīsies tikt skaidrībā, kas tad īsti melo Latvijā: sinoptiķi vai politiķi, priekšnieki vai padotie, skolēni vai skolotāji, pārdevēji vai pircēji, tēti vai mammas…

Uz populārās Minhauzena Meža Takas tiks atklāts jauns atpūtas objekts. Kāds? To Minhauzens pagaidām atstāj noslēpumā. Zināms vien tas, ka norāde uz to vēstīs: „Bērniem līdz 16 gadu vecumam neiesaku apmeklēt! Minhauzens”.

Jau no plkst. 12.00 muižas teritorijā notiks andelēšanās ar derīgām lietām un zeļļu apmācīšana, barona dīvainā zvēru dārza dižošanās, bērnu pilsētiņas iekarošana, muižas naudas kalšana, saldējuma parāde, Jakobīnes iecienītā vīna izsole, kā arī fotografēšanās 18.gadsimta muižas ļaužu svētku tērpos.

Pārsteigumi sekos cits citam. Pilnā sparā darbosies tehnisko ideju banka, neatkātojamo „Vecmāmiņu aerobika” , barona bufetes visizsmalcinātākajai gaumei un azartiski danči kopā ar Kokmuižas muzikantiem. No skaidrām debesīm birs laimesti. Arī ieejas biļetes vajadzētu saglabāt, jo tās visas piedalīsies svētku loterijā.

Ieejas maksa: Ls 3.00 skolēniem, Ls 5.00 pieaugušajiem

MINHAUZENA PASAULE

„Smaidiet, kungi! Nopietna seja – tā vēl nav prāta pazīme. Tieši ar tādu sejas izteiksmi cilvēki ir stāstījuši pašas lielākās muļķības uz zemes. Smaidiet!” (barons Minhauzens)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49866319sec.