Pirmoreiz Dziesmu svētkos piedalās arī cilvēki ar īpašām vajadzībām

Pirmoreiz Dziesmu svētku vēsturē šogad tajos piedalās arī krāsu mūzikas grupa, kurā apvienojušies cilvēki ar intelektuālās attīstības traucējumiem. Pateicoties „Latvija Statoil” atbalstam, par XXIV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dalībniekiem kļuvis arī dienas aprūpes centra (DAC) „Saule” krāsu mūzikas grupa „Saules pusē”.

Šodien, 7. jūlijā, krāsu mūzikas grupa sniedza stundu garu koncertu Vērmanes dārzā, bet vakar kopā ar citiem svētku dalībniekiem devās svinīgajā svētku gājienā.

Uzņēmums „Latvija Statoil” iniciējis un atbalstījis krāsu mūzikas grupas „Saules pusē” dalību Dziesmu svētkos, kā arī nodrošinājis grupas dalībnieku iespēju apmeklēt pārējos Dziesmu un deju svētku koncertus kā skatītājiem. „Lai arī Dziesmu svētki ir vienreizējs un neaizmirstams piedzīvojums visiem to dalībniekiem, lielākajai daļai no mums tā ir personīgā izvēle – piedalīties svētkos vai nē. „Latvija Statoil” šogad nolēma atbalstīt tos māksliniekus, kam sapnis par Dziesmusvētkiem līdz šim bijis tāls un nesasniedzams. Veicinot dažādību svētku dalībnieku vidū, panākam to, ka vārds „vispārējie” Dziesmu svētku nosaukumā patiešām atspoguļo tā būtību - tiem ir jābūt svētkiem visiem Latvijas iedzīvotājiem,” norāda SIA „Latvija Statoil” izpilddirektors Sandis Šteins.

„”Saules pusē” dalībniekiem Dziesmu svētki šogad viennozīmīgi jr gada lielākais notikums,” stāsta DAC „Saule” direktore Irina Rulle. „Krāsu mūzikas grupas dalība Dziesmu svētkos būs ne tikai pirmreizīgs notikums, bet tas ir arī lielisks piemērs tam, kā cilvēki ar īpašām vajadzībām var tikt integrēti sabiedrībā. Patiesībā šie it kā citādie sabiedrības locekļi ļoti seko līdzi sabiedrības notikumiem un vēlas tajos iesaistīties, mums, pārējiem, ir tikai jāprot būt nedaudz atvērtākiem un jādod iespēja arī šiem cilvēkiem.”

„Dziesmu un deju svētku birojs ir patiesi gandarīts, ka šie mūziķi arī var pilnvērtīgi iekļauties svētkos un dot prieku daudziem tūkstošiem svētku apmeklētāju. Esam priecīgi par to, ka šogad svētkos mūzika palīdz vienot visus mūsu sabiedrības locekļus,” uzsver Dziesmu svētku biroja vadītājs Romāns Vanags.

XXIV Vispārējos latviešu Dziesmu un deju svētkos piedalās krāsu mūzikas grupa „Saules pusē” un kameransamblis „Ostinato”. Kameransamblis „Ostinato” ir izveidots uz krāsu mūzikas grupas „Saules pusē” pieredzes bāzes. Tajā muzicē tie paši dalībnieki, kas „Saules pusē”, tikai tiek spēlēts uz akustiskiem mūzikas instrumentiem (marimba, akustiskā ģitāra, mazās perkusijas). „Ostinato” dalībnieki apgūst klasiskās mūzikas interpretācijas pamatus un patstāvīgi izpilda nelielus Mocarta skaņdarbus. Savukārt mūzikas grupas „Saules pusē” repertuārā ir vokāli instrumentāla populārā mūzika (latviešu un ārzemju komponistu dziesmas).

Līdz šim SIA „ Latvija Statoil”, atbalstot Vispārējo Dziesmu svētku norisi, piešķīris apmaksātas nedēļas brīvdienas tiem „ Latvija Statoil” darbiniekiem, kas piedalīsies svētkos, gan pērn dibinātā uzņēmuma kora „Cantus Fortis” sastāvā, gan citu koru un deju kolektīvu ietvaros. Tāpat SIA „ Latvija Statoil” visiem Dziesmu un deju svētku dalībniekiem uzdāvināja paliktņus, uz kuriem apsēsties, kā arī Dziesmu un deju svētku skašu laikā ar degvielu nodrošināja svētku organizatorus, lai žūrija veiksmīgi varētu izbraukāt visu Latviju un noteikt labākos no labākajiem svētku dalībniekiem.

Uzziņai par krāsu mūzikas grupu „Saules pusē”

 

Krāsu mūzikas ansamblis dienas aprūpes centrā "Saule" izveidots 1997. gadā. 1998. gadā sākotnējā mūzikas grupa ar norvēģu "Sound of Happiness" kompetences centra atbalstu pārtapa par Latvijā pirmo krāsu nošu mūzikas ansambli cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Ansambļa dalībniekiem visiem ir garīgās attīstības traucējumi un dažiem – arī kustību traucējumi. Ansamblim ir plaša koncertēšanas pieredze gan Latvijā, gan ārzemēs. Koncertdarbība palīdz iepazīstināt sabiedrību ar cilvēkiem ar garīgās attīstības traucējumiem, kā arī veicina integrēšanu sabiedrībā.

Apzīmējums „krāsu mūzika” radies no sistēmas, kas palīdz vieglāk apgūt mūziku. Tajā notis aizstātas ar dažādām krāsām.

Uzziņai par „ Latvija Statoil

Latvija Statoil” ir Latvijā lielākais degvielas mazumtirgotājs, kas piedāvā augstākās kvalitātes degvielu un servisa pakalpojumus, un ir līderis ātro uzkodu, karsto dzērienu un ērtas iepirkšanās veikalu segmentā. „ Latvija Statoil” Latvijā pieder viens no modernākajiem naftas produktu termināliem pie Baltijas jūras. Uzņēmums ir lielākais nodokļu maksātājs valstī un ir viens no nozīmīgākajiem Skandināvijas investoriem Latvijā.

Latvija Statoil” pieder vadošajam Skandināvijas enerģētikas koncernam „ Statoil Hydro ASA”, kas darbojas vairāk kā 30 valstīs, ir vadošais Eiropas gāzes piegādātājs un trešais lielākais jēlnaftas tirgotājs pasaulē. Ziemeļeiropā uzņēmumam pieder vairāk kā 2000 degvielas uzpildes staciju. „ Latvija Statoil” uzņēmējdarbības galvenie stūrakmeņi ir stipras uzņēmuma vērtības, augsti ētikas standarti, nepārtrauktas rūpes par apkārtējo vidi un pastāvīgi ieguldījumi sabiedrības attīstībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūties citādāk – izvēlies ALBĀNIJU! Latvia Tours
Nomaļotas smjilšu pludmales, garšīgi edieni, izdevīgas cenas, viesmīlīgi cilvēki un aizraujoša kultūra – viss Tevi gaida Albānijā! | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 10.07.2024 Džūlians Džozefs Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. jūlijā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs ar pasaulslaveno | Skatīt vairāk
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52547693sec.