Augustā Future Shorts uzmanības centrā animācijas filmas un smiešanās

Starptautiskā īsfilmu tīkla Future Shorts augusta programmas fokusā animācijas filmas – gan pašmāju spilgtākie jaunumi, gan ārvalstu autoru veikums. Jautrība garantēta, jo filmas uzdrīkstas gardi pasmieties ne vien par citiem, bet arī par sevi un par pasauli kopumā.

Latviju programmā pārstāv starptautiski pazīstamā režisore Signe Baumane ar animācijas filmu „Veterinārārsts”, kura jau saņēmusi virkni balvu, taču Latvijā redzēta vien retu reizi. Vietējās animācijas kolorītu spoži apliecina arī igauņu režisors Ulo Pikovs (Ülo Pikkov) īsfilmā „Dialogos”, kas ir jauns un traks stāsts par lietu sacelšanos un pasauli, kura, kā izskatās, beidzot jūk prātā.

Animācijas filmu plejādi papildina vienlīdz aizraujoši ārvalstu režisoru darbi. Britu ilustratora Pola Barita (Paul Barritt) ar roku zīmētās īsfilmas „Shed” un „Unbearable Heat” ir īpašas ar teju taustāmu atmosfēru un dzejiskiem stāstiem. Smieklīgā īsfilmu sērija „Tales of Mere Existence” (rež. Lev Yilmaz) pieturas pie vēl vienkāršākas tehnikas un vēl lakoniskāka vēstījuma – ar sarkastisku humoru par sevi un savām vājībām. Neparastu risinājumu nozieguma un soda tēmai piedāvā irāniešu īsfilma „Zero Degree” (rež. Omid Khoshnazar). Tās galvenā varone ir videokamera, kura kļūst par vienīgo liecinieci kara noziegumam un īsteno smalku atriebību.

Augusta filmu izlasē neiztikt arī bez spēlfilmām, kuras šoreiz neskopojas ar negaidītiem sižeta pavērsieniem. Programmā ir iekļauta bezgala sirsnīgā austrāliešu kriminālkomēdija „Break & Enter” (rež. Amanda Brotchie), kurā jauns vīrietis un vecmāmiņa mainās lomām – ar panākumiem un vēl kādiem! To, ka labāk vadīties pēc savas iekšējās balss, nevis sabiedrības stereotipiem, pilnībā pierāda arī daiļā peldētāja komēdijā „Ester” (rež. Pernilla Johansson).

Future Shorts norises vietas un laiki augustā:

Rīga / Andrejsala / 8. augusts / plkst. 21:00

Liepāja / klubs „Fontaine Palace” / 17. augusts / plkst. 19:00

Rīga / kinoteātris „K-Suns” / 22. augusts / plkst. 21:00

Ieejas maksa:

Andrejsala – LVL 3, LVL 2 (studenti un skolnieki), LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Kinoteātris „K-Suns” – LVL 2.6, LVL 1 (ar Open vai HB ISIC)

Klubs „Fontaine Palace” – LVL 0,50, apmeklētājiem ar Open vai HB ISIC ieeja par brīvu

Future Shorts atbalsta – Hansabankas jauniešu programma „Open”, Valsts Kultūrkapitāla fonds, DDB Worldwide, Map, Baddog, Diena, Rīgas laiks, Radio Naba, draugiem.lv un Rīgas Skolēnu dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk
Latvija
Tūrisma karte "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē" Bauskas TIC
“Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!” – tūrisma maršruts un karte ģimenēm ar bērniem! | Skatīt vairāk
Zvejnieksvētki Lapmežciemā - 13.07 Tukuma TIC
Svētku koncerts un jautra atmosfēra kopā ar Aināru Bumbieri, dziedošajiem aktieriem, Ivo Fominu, "Papīra lidmašīnām" u.c. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58315802sec.