Alberta ielā svinēs jūgendstila svētkus

2008.gada 16. augustā Rīgas svētku ietvaros Rīgas Kultūras aģentūra un Rīgas Jūgendstila centrs aicina rīdziniekus un Rīgas viesus uz jūgendstila dienu „Pirms 100 gadiem Albert’ ielā”, kas norisināsies Alberta ielā no plkst.12:00 līdz 18:00. Svētki tiek rīkoti, lai popularizētu Rīgas jūgendstila mantojumu un mudinātu tuvāk iepazīt pilsētas vēsturi. Apmeklētājiem būs iespējas iesaistīties dažādās radošās aktivitātēs.

„Šogad Jūgendstila diena Rīgas svētku ietvaros notiks pirmo reizi, taču ceram, ka svētki kļūs par ikgadēju tradīciju, kas rosinātu rīdziniekus un Rīgas viesus piedalīties pilsētas pagātnes izpētē un jaunas vēstures radīšanā. Daudzi rīdzinieki un pilsētas viesi ir patiesi ieinteresēti Rīgas jūgendstila arhitektūrā – par to liecina jūnijā rīkotā pasākuma „Alberta diena Alberta ielā” augstais apmeklējums,” stāsta Rīgas Jūgendstila centra nodaļas vadītāja Agrita Tipāne.

Svētku ietvaros visas dienas garumā Alberta ielā paredzēti dažādi izglītojoši un izklaidējoši pasākumi. Darbosies radošās darbnīcas-saloni, kur ikviens interesents varēs apgūt ko jaunu, aizraujoši un radoši pavadīt laiku, savām rokām pagatavojot jauku dāvanu sev vai draugiem. Darbnīcās mākslinieki iepazīstinās ar porcelāna apgleznošanas, vilnas velšanas, madarošanas, krāsaino smilšu bēršanas un plastilīnā sīkplastikas noslēpumiem. Šajā dienā Alberta ielu apdzīvos jauni īrnieki – kolorīti jūgendstila laikmeta tēli, kas aicinās visus paviesoties 100 gadus senā pagātnē. Būs iespējas sastapt gorodovoju un avīžpuiku, dāmu ar sunīti un istabmeitu.

Brašais „pažarnieku” orķestris priecēs svētku viesus ar savu muzicēšanu, ceļojošais cirks uz ielas rādīs dažādus brīnumus. Ikviens varēs nofotografēties retro fotosalonā un saņemt īpašā tehnikā izgatavotas bildes, kuras izskatīsies kā pirms 100 gadiem taisīta. Apmeklētāji tiks aicināti baudīt atspirdzinājumus senlaicīgā kafejnīcā un padejot Bellacord skaņuplašu pavadījumā.

Art Nouveau Rīga jūgendstila paviljons rīkos kinoseansus. J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejā no plkst. 16:00 līdz 18:00 būs iespējams piedalīties zīmēšanas studijas nodarbībās, kas notiks darbnīcā, kur savulaik strādājis izcilais gleznotājs Janis Rozentāls. Muzeja speciālisti no plkst. 13:00 līdz 16:00 vadīs bezmaksas ekskursijas latviešu un angļu valodā.

Praktiskās estētikas skola no plkst. 12:00 līdz 15:00 vērs savas durvis, lai iepazīstinātu ar savām radošajām darbnīcām un dejas teātri Grande.

Interesentiem erudītu gidu vadībā latviešu, krievu, angļu, vācu un franču valodā no plkst. 13:30 līdz 18:00 tiks piedāvātas stundu garas ekskursijas „Rīgas jūgendstila pērles”, kuru laikā iepazīstinās ar jūgendstila mantojumu Rīgas klusajā centrā. Ekskursiju dalībniekus pie sevis gaidīs arī Rīgas Porcelāna muzejs un Rīgas Kinomuzejs.

Visi pasākumi ir tapuši sadarbībā ar J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzeju, Rīgas Porcelāna muzeju, Rīgas Kinomuzeju, Praktiskās estētikas skolu, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, Art Nouveau Rīga jūgendstila paviljonu, SIA Coffee&Lunch, salonu Madam Bonbon, Rīgas domes Kultūras departamentu, SIA Forburga, LU Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāti, SIA Teikas nami, SIA B Korpus un SIA BREM nekustamā īpašuma birojs.

Pieteikties ekskursijām var līdz 14. augustam pa e-pastu: ieva.o@riga.lv vai pa tālruni 67181464.

Rīgas svētku neatņemama sastāvdaļa ik gadu ir plaša spektra muzikāli piedzīvojumi. Vecrīgā skanēs Torņu mūzika, Vērmanes dārzā – klasiskā mūzika, Mazās ģildes dārziņā – džezs, bet nenogurdināmākie svētku dalībnieki baudīs House mūzikas nakti Andrejsalā un pēcāk apmeklēs Rīgas klubus. Garšas kārpiņas varēs palutināt pie lielā svētku galda Rīgas Ēdamielā 11. novembra krastmalā, kamēr debesīs slīdēs gaisa balonu festivāla dalībnieki. Svētku kulminācijā uzziedēs krāšņas ugunspuķes Rīgas svētku uguņotāju sacensībās.

Rīgas svētkus 2008 organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar 24 pasākumu producentiem. Svētku laikā Rīgas centrā un priekšpilsētās notiks vairāk nekā 40 dažādu pasākumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Grila & vīna vakars 28. jūnijā Jurmala Golf Club & Hotel
Grila un vīna vakars pie mums - Jurmala Golf Club & Hotel! 📆Kad? 28. jūnijā ⏰Cikos? no plkst. 18:00 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1864779sec.