Daugavpilī notiks Starptautiskais plenērs "Marks Rotko - 2008"

Starptautiskais plenērs Daugavpilī „Marks Rotko - 2008” notiks no 14.līdz 25.septembrim.

Plenēra atklāšanas pasākums paredzēts Cietokšņa Arsenālā - topošajā Marka Rotko mākslas centrā. Arī mākslinieku individuālās prezentācijas paredzētas jau pašās plenēra pirmajās dienās. Cerams, ka tas vairāk spēs satuvināt māksliniekus jau pašā sākumā, tā dodot iespēju katram atrast sev radniecīgus žanra piekritējus. Vakaros paredzētas plašas izglītojošas lekcijas, kā arī vairāku filmu demonstrējumi. Viena no tām, kā BBC televīzijas uzņemtā režisora Izi Morgenšterna filma par Marku Rotko, daudziem būs patīkams atklājums vai atkalredzēšanās ar šo darbu.

Nav aizmirstas par tradīciju kļuvušās ekskursijas pa pilsētu, Cietoksni, Daugavpils dievnamiem, Latgali un Latvijas svētvietu Aglonu. Lielā zināšanu diena ir paredzēta 24. septembrī, kad plenēra dalībniekiem un visiem mākslas interesentiem lekcijas lasīs profesors Eduards Kļaviņš un Sanktpēterburgas Universitātes profesore Tatjana Jurjeva.

Plenēra noslēguma izstāde pēc tradīcijas tiks atklāta 25.septembrī - mākslinieka Rotko dzimšanas dienā. Šoreiz tā būs mazliet īpašāka, jo Markam Rotko šogad apritētu 105. gadi. Arī mūsu plenēram aprit apaļi pieci… Visus plenērā radušos darbus varēs redzēt tikai šajā dienā. Diemžēl…Vēlāk būs skatāmi darbi, kas jau arī pēc tradīcijas tiks dāvināti pilsētai, lai vēlāk sekmīgi papildinātu topošā mākslas centra fondus.

Šogad plenēru atbalstīt ir devusi piekrišanu „Trasta komercbanka”, kas šādā veidā vēlas turpināt pasaules praksi - mākslas mecenātisma tradīcijas. Jācer, ka Marka Rotko vārds un atlasi izturējušie mākslinieki neliks viņiem vilties un plenērs iegūs sev pastāvīgu partneri savu nodomu realizācijai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54153895sec.