Alūksnē veidos simbolisku gaismas un ziedu "Baltijas ceļu"

2008.gada 22. augustā Alūksnē projekta „Gaismas tilti” ietvaros no gaismas un ziediem tiks veidots simbolisks „Baltijas ceļš”, kas savienos trīs pilsētas tiltus – tiltiņu uz Mazā prinča saliņu Alūksnes muižas parkā, Pilssalas tiltu un Saules tiltu Tempļakalnā.

22. augustā no pulksten 20.30 aicinām alūksniešus ar svecēm vai lukturiem doties uz kādu no minētajiem tiltiem, lai pulksten 21.00 visi, stāvot cits citam blakus līdzīgi kā „Baltijas ceļā”, vienlaikus varētu pacelt sveces, veidojot simbolisku gaismas ceļu.

Gaismas ceļš sāksies uz tiltiņa, kas ved uz Mazā prinča saliņu Alūksnes muižas parkā. Šurp tiek aicināti doties gados visjaunākie alūksnieši – pirmsskolas izglītības iestāžu, vispārizglītojošo, profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi. Gaismas efektu pastiprinās saliņas vidū izgaismotie koki.

Tālāk no tiltiņa uz Mazā prinča saliņu gaismas ceļš vedīs uz centrālo – Pilssalas tiltu. Pār Pilssalas tiltu un Pilssalu līdz pat ezera krastam pie pašvaldības iestādes „ALJA” ēkas veidosim cilvēku rindu. Otrajā gaismas ceļa posmā no Pilssalas tilta aicinām piedalīties Alūksnes pilsētas iestāžu darbiniekus, sabiedrisko organizāciju pārstāvjus un visus alūksniešus, kuri vēlas kļūt par akcijas „Gaismas tilti” dalībniekiem.

No Alūksnes ezera krasta turpināsies gaismas ceļa trešais posms, pāri ūdenim savienojot Pilssalu ar Saules tiltu Tempļakalna pussalā - uz pontonu laipas ezerā atradīsies sveces, kuras no kutera aizdegs pašvaldības iestādes ”ALJA” darbinieki. Tempļakalna pussalā no Alūksnes ezera krasta līdz Saules tiltam un uz tā gaismas ceļu ar svecēm rokās veidos Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolas karavīri un darbinieki. Uz Tempļakalnu aicinām doties tos alūksniešus, kas dzīvo Miera ielā un tuvākajā apkaimē.

Savukārt jau no pulksten 7.00 rītā alūksnieši tiek aicināti nest ziedus ziedu ceļa veidošanai. Tas vīsies līdztekus gaismas ceļam un vakarā pulksten 21.00 akcijas kulminācijā varēsim vērot ne tikai gaismas, bet arī ziedu ceļu. To veidos floriste Sarmīte Birzgale kopā ar uzticamu palīgu komandu. Iedzīvotāji tiek lūgti savus ziedus dienas garumā nogādāt ziedu ceļa veidotājiem jebkurā vietā posmā no tiltiņa uz Mazā prinča saliņu līdz pat ezera krastam pie pašvaldības iestādes „ALJA” ēkas Pilssalā.

Pie Pilssalas tilta pulksten 20.30 visus akcijas dalībniekus sagaidīs alūksniešu Sanitas un Didža Eglīšu ģimene, izdziedot latviešiem tik tuvo tēmu: „Latvija Dzimtene – Latvija manas mājas”.

Akcijas laikā Tempļakalna pussalā plānots translēt Latvijas radio 1. programmu, kas tiešraidē pārraidīs akcijas „Gaismas tilti” norises atspoguļojumu Latvijā. Savukārt pie kafejnīcas „Pie Martas” uz lielā ekrāna varēs vērot LTV1 tiešraidi par akcijas norisi. Arī Alūksnē šī pasākuma laikā viesosies Latvijas Radio korespondenti.

Alūksnes pilsētas dome ar 22. augusta pasākuma programmu piedalās konkursā par interesantāko ideju projektā „Gaismas tilti”. Konkursa pieteikumu sagatavoja Alūksnes pilsētas domes kultūras, izglītības un sporta darba organizatore Iveta Kovtuņenko un pilsētvides plānotāja Antra Lielmane. Konkursa rezultāti kļūs zināmi dienu pirms akcijas „Gaismas tilti” - 21. augustā.

 

22. augustā akcija „Gaismas tilti” Alūksnē

22. augustā akcijas “Gaismas tilti” ietvaros:

no pulksten 07.00 aicinām nest ziedus posmā no tiltiņa uz Mazā prinča saliņu līdz p/i "ALJA" ēkai Pilssalā ziedu ceļa veidošanai;

no pulksten 20.30 aicinām iedzīvotājus ar svecēm vai lukturiem doties uz tiltiņu pār Mazā prinča saliņu Alūksnes muižas parkā, Pilssalas tiltu, Pilssalu, Tempļakalnu vai Saules tiltu;

pulksten 20.30 pie Pilssalas tilta pasākuma dalībniekus sagaidīs Eglīšu ģimene, izdziedot tēmu "Latvija Dzimtene, Latvija manas mājas";

pulksten 21.00 Vislatvijas projekta "Gaismas tilti" ietvaros sadosimies rokās un veidosim "gaismas tiltu" pār Mazā prinča, Pilssalas un Saules tiltiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Nakts Velobums Liepājas reģiona TIB
27. septembris, solās būt īpaša, jo no pulksten 20 Liepājas ielas pārņems Nakts Velobums – velorogaininga sacensības, kas noslēgs aktīvo | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.09.2024 - 30.09.2024 Aicina uz “Dzejas dienu” pasākumiem Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Aicina uz “Dzejas dienu” pasākumiem Dienvidkurzemē | Skatīt vairāk
Brīvdienas Astūrijas karalistē Latvia Tours
Masu tūrisma nesapostīts, īsti vēl neapgūts Pireneju pussalas gabaliņš, kas patiesībā slēpj sevī varenu pagātni, plaukstošu nākotni un elpu | Skatīt vairāk
no 659 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.93706584sec.