Notiks Eiropas sikspārņu nakts

Jau sesto gadu Gaujas NP administrācija rīko Eiropas sikspārņu nakti. Šis gads būs īpašs ar to, ka sikspārņu nakts norisināsies divās vietās – 29. augustā, piektdienā, plkst. 18.00 – Siguldā, Dabas un kultūrvides iniciatīvu centrā „Baltā pils” pie Gaujas NP administrācijas ēkas, savukārt, 30. augustā, sestdienā, plkst. 19.00 Ungurmuižā, Cēsu rajona Raiskuma pagastā.

29. augusta sikspārņu naktī „Baltās pils” apkārtnē apmeklētāji varēs apskatīt nesen uzstādītos stendus ar informāciju par sikspārņiem un apkārtnes vēsturiskajām vērtībām. Informācijas stendi izgatavoti ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu. Viens no iemesliem, kāpēc šogad par sikspārņu nakts norises vietu izvēlēta tieši „Baltā pils” ir tas, ka pie šajā apkārtnē vasaras sezonā var novērot sikspārņu vakara pārlidojumus.

30. augustā, Ungurmuižā, sikspārņu pētnieks Gunārs Pētersons stāstīs par Latvijā un Gaujas nacionālajā parkā sastopamajām sikspārņu sugām, to dzīvesveidu, izskatu, kā arī īpaši pievērsīsies tēmai „Sikspārņi kultūrvēsturiskajos objektos”. Ieeja par maksu.

Sikspārņu vērošanā aicināts piedalīties ikviens, kurš vēlas kaut ko vairāk uzzināt par Gaujas nacionālā parka simbolisko dzīvnieku – sikspārni, kā arī doties sikspārņu vērošanas pārgājienā, kurā ar sikspārņu detektoru palīdzību būs iespējams noteikt dažādas sikspārņu sugas.

Sikspārnis ir Gaujas NP simbols. Tas izvēlēts tādēļ, ka parka teritorijā ir konstatētas gandrīz visas Latvijā sastopamās un aizsargājamas sikspārņu sugas. Gaujas NP ir sikspārņu dzīvei piemērota vide – daudzveidīga barības bāze un labas mītnes vietas – daudz vecu mežu, dobumainu koku un alu.

Sikspārņu nakts dalībniekiem līdzi jāņem kabatas baterijas, kā arī jāsaģērbjas silti un lietus droši.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.10.2024 - 07.10.2024 SVINAM TŪRISMA DIENAS!  AirGuru
Nepalaid garām! Līdz 7. oktobrim norisinās lielākā ceļojumu izpārdošana! Pasteidzies, jo labākās vietas tiek izpirktas ātri! | Skatīt vairāk
no 130 EUR
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.10.2024 - 08.10.2024 KINO Krāslavas kultūras namā Krāslavas TIC
Filmu seansi no 22.septembra līdz 6.oktobrim. | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Alinas Petkunes personālizstāde «Visums» Park Hotel Latgola
Mākslinieces Alinas Petkunes personālizstāde „Visums” viesnīcas vestibilā 1.stāvā līdz 21.10.2024 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50715494sec.