Ar Maizes svētkiem Rugāji svinēs 90 dienas pirms LR proklamēšanas 90.gadadienas

90 dienas pirms Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas Rugājos Iezīmējas ar pasākumu ciklu:

 

22.augustā, kad ir tieši 90 dienas pirms Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas, Balvu rajona Rugāju pagastā notiek vairāki pasākumi:

  • no pulksten 12:00 Rugāju pagasta Baldoņu ciema Regīnas un Zenona Čudarānu mājās notiks Maizes svētki;
  • pulksten 21:00 Rugājos tiks izgaismoti septiņi Vārnienes upes tilti, lielāka rosība notiks uz tilta pie Rugāju vidusskolas;

24.augustā pulksten 17:00 Rugāju parkā R.Blaumaņa izrāde „No saldenās pudeles”

Maize ir kā visa augšāmcelšanās simbols, tā ir svēta. Un mēs, Latvieši, esam zemkopju tauta. Maize ir galvenais mūsu pūļu atalgojum un galvenais iztikas avots, gan arī daudz kas svētāks – maize ir mājas un ģimenes svētība. Tātad arī mūsu latviešu tautas svētība, sīkstuma un izturības avots. Tāpēc īpaši zīmīgi ir tas, ka tieši 90 dienas pirms Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas Balvu rajona Rugāju pagasta Baldoņu ciema Regīnas un Zenona Čudarānu mājās ar Valsts KKF atbalstu projektam „Nemateriālā kultūras mantojuma izglītības veicināšana Ziemeļlatgalē”, notiks maizes cepšanas meistardarbnīca – Maizes svētki, kas notiek projekta ietvaros.

Aicinām pagodināt Maizes svētkus ikvienu, kam interesē latviešu tautas darba tikums un maizes tapšanas ceļš no grauda līdz klaipam.

Brīdis, kad tiek kulta labība un zemē gulst pirmās vārpas, ir brīdis, kurā sajūtam jaunās maizes smaržu.Tāpēc satiksimies, apmainīsimies stāstiem un padomiem, padziedāsim,liksim maizes krāsnī cepties maizīti un gaidīdami jaunas maizes kukulīšus, iemēģināsim prasmi ar rokas sirpjiem pļaut labību un tīrīt jaunos graudus pēc sentēvu metodēm, malt ar rokas dzirnavām, rakstīsim kopīgu maizes grāmatu un nobaudīsim Zenona pašbrūvēto miestiņu un jaunizcepto maizi.

Ja ir iespējams, vēlams, ciemakukulim līdzi atvest savu maizes klaipiņu, savu abriņu, kurā Jūs jaucat un raudzējat maizīti, bet varat apmeklēt šos svētkus arī tāpat, un aicināt līdzi kādu interesentu.

Svētkos piedalīsies maizes cepšanas mākas pratējas no Balvu rajona.
Kad būsim piedalījušies jaunās maizes krustabās, tad pulksten 21:00 aizdegsim katrs savu gaismas lukturīti par godu Latvijai.

Rugāju pagastā ir vairākas upes – Vārniene, Bolupe, Pededze. Taču par savējo likteņupi rugājieši uzskata Vārnieni, tāpēc šajā vakarā uz visiem 7 vārnienes upes tiltiem: 2 Rugāju,

Baldoņu ciemā, 2 Medņos, Lukstiņos un Dubļukalna tiltiem aicinām iedegt katram savu mīlestības lukturīti savai Latvijai. Uz tilta, kurš atrodas Rugāju ciemā pie vidusskolas bērziem notiks plašs pasākums, kurā ne tikai iedegsim katrs savu gaismiņu, bet arī vienosimies kopīgās dziesmās mātei Latvijai. Izgaismosim ne tikai tiltu, bet arī Vārnienes upi ar ozolu vainagos degošām liesmiņām.

Piedalīsimies jaunās maizes krustabās un Iedegsimies par mūsu Latviju!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Premium klases kruīzi  Estravel Latvia
7 naktis uz kuģa // dažādas ostas pilsētas // lieliska apkalpošanas kvalitāte // aizraujoši maršruti // Aicinām Premium klases kruīzā! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Atpūta Lasvegasā! - Jaudīgi! Estravel Latvia
Iestartē vasaru - Lidojums un viesnīca Vegasā // Piedāvājumi 7-14 naktīm // Lidojums no Rīgas | Skatīt vairāk
no 1419 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4737792sec.