Rīgas mākslas telpā notiks mākslinieku grupas "Mazā Varšava" izstāde

Rīgas Kultūras aģentūra, pilsētas izstāžu zāle „Rīgas mākslas telpa” un Mākslas menedžmenta un informācijas centrs no 25. augusta līdz 14. septembrim piedāvā ungāru mākslinieku grupas „Mazā Varšava” izstādi.

„Kis Varsó” (Mazā Varšava) ir sadarbības projekts, kuru 90. gadu vidū uzsāka Budapeštā un Berlīnē dzīvojoši ungāru mākslinieki, kurus fascinēja Varšava – pilsēta, kas pēc kara pilnībā pārbūvēta, pastāvēja kā mākslīgi radīta utopija. Pēc pirmās kopīgās izstādes Poļu institūtā radās arī mākslinieku grupas nosaukums.

„Izstādē būs apskatāmi tēlniecības darbi un instalācijas.Taču tā nav tēlniecība klasiskajā izpratnē, bet gan no metāla, ģipša un citiem materiāliem veidoti objekti,” par izstādi stāsta INTRO programmas vadītāja Ieva Zariņa.

Andrāšs Gāliks (András Gálik) (dz.1970) un Bālints Havašs (Bálint Havas) (dz.1971) studējuši glezniecību, bet starptautisku atpazīstamību guvuši kā tēlnieki. Mākslinieku interese par mākslas darba kontekstu savu mērķi sasniedza ar darbu „Nefretites ķermenis”, ar kuru Ungārija tika pārstāvēta 2003.gada Venēcijas biennālē.

Iedvesmu saviem objektiem abi mākslinieki gūst no arhitektūras mantojuma, nereti otršķirīgiem arhitektūras elementiem kļūstot par galvenajiem.

Rīgas publikai mākslinieki pazīstami ar darbu „Marmora iela”, ar kuru abi kļuva par Grand Prix laureātiem Starptautiskajā tēlniecības kvadiennālē „Rīga 2004 – Eiropas telpa”.

Izstāžu zāles darba laiks: no otrdienas līdz svētdienai plkst. 12:00 – 19:30, pirmdien – slēgts. Ieejas maksa „Rīgas mākslas telpā” vasaras sezonā – 1 lats.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piedāvājumā viesnīca, restorāns, muzejs Atpūtas komplekss “Miķelis”
Uzturēšanās kopā ar mājdzīvniekiem iespējama tikai atsevišķos viesnīcas numuros. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 12.07.2024 Brīvdabas kino vakars Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11. jūlijā plkst.21.00 dokumentālā filma „Podnieks par Podnieku. Laika liecinieks” un tikšanās ar režisori Annu Viduleju un nevalstiskās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 09.07.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Esi klātienē un vēro pasaules meistarīgākos rallija braucējus leģendārajos Kurzemes ātrumposmos cīņā par sekundēm un uzvaru! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79958606sec.