Pie Burtnieku ezera atrod vēsturiskas liecības [1]

Šī gada 24.augustā Valmieras rajonā Sēļu pagastā notiks 4.Starptautiskās arheologu nometnes noslēguma pasākums. Nometnes laikā tiek veikti arheoloģiskās izpētes darbi akmens laikmeta apmetnes vietā pie Braukšu mājām Sēļu pagastā, un svētdien Sēļu muižā plkst. 12.00 tiks atklāta arheoloģisko atradumu izstāde, kuru aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Izstādē varēs aplūkot nometnes laikā atrastos vēsturiskos atradumus – akmens laikmeta cirvi, dažāda izmēra krama kasīkļus, kas izmantoti zivju tīrīšanai un zvērādu apstrādei, atklātajā senā pavarda vietā atrastos kaltiņus, dzīvnieku kaulus. Šonedēļ speciālisti atradumus izvērtēs un analizēs. Izstādē būs iespēja aplūkot arī 2007. gadā notikušās nometnes laikā atrastās dzintara rotas lietas, kuras pagājušā gada noslēguma izstādē bija aplūkojamas tikai fotogrāfijās, jo tās tika atrastas pēdējā nometnes dienā. Paredzēts arī Latvijas Universitātes Latvijas vēstures institūta Arheoloģijas nodaļas pētnieces un šīs nometnes vadītājas Ilgas Zagorskas stāstījums par jaunatradumiem.

Pasākuma dienā jau no plkst. 9.00 notiks akmens laikmeta podniecības "šovs", tiks dedzināti podi, kā arī gatavota maltīte akmens laikmeta garā un apmeklētājiem būs iespēja to degustēt.

4.Starptautiskā arheologu nometne norisinās no 12.augusta līdz 22.augustam Valmieras rajonā pie Burtnieku ezera, tajā iesaistījušies dalībnieki no Latvijas un Somijas – arheologi, muzeju speciālisti, antropologi, kā arī studenti un praktikanti.

Nometne ir Valmieras rajona padomes, LR Zinātņu akadēmijas un Sēļu pagasta padomes kopprojekts, nometne notika saistībā ar Valmieras rajona padomes projektu "Zvejnieku akmens laikmeta piedzīvojumu centrs". Nometni finansiāli atbalstīja Valmieras rajona padome, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Sēļu pagasta padome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 ivars. 03/06/2010 19:32 Nu,un kādi secinājumi?Turpinat kasīt pakaļas.Jums jau sava vēsture neintresē.Gaidīsim varbūt sveši ļaudis netīšām patiesību par mums pavēstīs!

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. | Skatīt vairāk
Atpūties par labāko cenu! Latvia Tours
Tieši tagad ir tavs lieliskais laiks noķert neticamus ceļojumu piedāvājumus par cenām, kas liek smieties. Izbaudi neaizmirstamus piedzīvojumus pludmales | Skatīt vairāk
no 389.00 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75627804sec.