Atklāj "Mammadaba vēstniecību" un aicina vismaz reizi rudenī izbraukt dabā

Lai tuvinātu Latvijas iedzīvotājus dabai un popularizētu atpūtu Latvijas valsts mežos, kopīgi ar t/p „Alfa” atklāta „Mammadaba vēstniecība”. Tā ir atpūtas un informācijas zona, kas pilsētas burzmā ļaus izbaudīt dabas klātbūtni un iegūt noderīgu informāciju par plašajām iespējām atpūsties dabā.

„Rudens ir sēņu, ogu un burvīgu pastaigu laiks, un katram pilsētniekam vismaz reizi rudenī vajadzētu doties pie dabas. Lai „Mammadaba vēstniecība” Alfā kalpo par iedvesmas avotu un sniedz jaunas idejas veselīgai atpūtai dabā!” aicina a/s „Latvijas valsts meži” (LVM) valdes priekšsēdētājs Roberts Strīpnieks. „Mammadaba” apvieno vairāk nekā 100 LVM aprūpētus atpūtas objektus Latvijas dabā, un vēstniecība tiek veidota, lai par tiem informētu iespējami plašu sabiedrības loku.

Īpašā rekreācijas zonā visiem interesentiem būs iespēja uz brīdi atvilkt elpu dabai pietuvinātos apstākļos, paklausīties putnu dziesmas, Mammadaba bibliotēkā palasīt kādu zaļu grāmatu, kā arī elektroniskajā informācijas stendā iegūt informāciju par parkiem, ezeriem, dabas takām, velomaršrutiem un citiem atpūtas objektiem Latvijas mežos.

”Kad jūs pēdējo reizi bijāt mežā? Ikdienas stresā un steigā pilsētniekiem dažkārt aizmirstas, cik daudz pozitīvu iespaidu var dot daba. Mežs veikalā - tas ir atgādinājums mums visiem un fantastiska iespēja gūt pozitīvu impulsu. Tirdzniecības parku „Alfa” nedēļā apmeklē vairāk kā 170 000 cilvēku, un ar šo projektu mēs vēlamies viņiem visiem pastāstīt, cik daudz iedvesmojošu lietu var rast dabā. Mēs gribam, lai „Mammadaba vēstniecība” Alfā būtu kā brīnišķīga oāze, kur smelties iedvesmu, un patīkama pieturvieta pirms došanās tālāk dabā,” norāda tirdzniecības parka „Alfa” direktors Zigmunds Vīķis.

Līdz ar Mammadabas vēstniecības atklāšanu akreditēti arī tās pirmie vēstnieki. Kustībai pievienojušies vairāk nekā 10 sabiedrībā zināmi cilvēki, kas aicinās novērtēt Latvijas dabas neaizstājamo nozīmi mūsu dzīvē un mudinās cilvēkus arvien vairāk laika pavadīt dabas tuvumā.

„Man dzīvē ir ļoti paveicies, jo lielāko daļu sava laika varu pavadīt dabas tuvumā - savās mājās, kuras no visām pusēm ieskauj mežs. Dabas klātbūtne man ir nepieciešama, lai es varētu strādāt – spēlēt un komponēt. Kad nepietiek ar apziņu vien, ka esmu dabas tuvumā, es izeju pastaigā pa mežu vai apsēžos turpat pie mājas un vienkārši elpoju dabu. Pilsētu es ilgi nevaru izturēt,” atzīst pianists Vestards Šimkuss.

Ekstravagantais dziedātājs Intars Busulis piebilst: „Cilvēkiem, kuri savu ikdienu ir spiesti pavadīt pilsētā, es iesaku vakaros pēc darba izskriet cauri parkam un kaut pāris reizes dziļi ievilkt elpu, bet brīvdienās – noteikti brauciet ārpus pilsētas! Lai ko cilvēks gribētu darīt savos brīvajos brīžos - ejiet un dariet to dabā! Kaut vai zupu vāriet!”

Par Latvijas dabas unikālo dabas vērtību vēstnešiem jeb „Mammadaba” oficiālajiem vēstniekiem kļuvuši arī fotogrāfs Andris Eglītis, aktrise Ieva Puķe, dziedātājs Andris Ērglis, modes māksliniece Natālija Jansone, fotogrāfs Sergejs Kondrašins, aktrise Dita Lūriņa, diriģents Māris Sirmais, raidījuma „900 sekundes” vadītāja Kristīne Garklāva un „Bez Tabu” vadītāja Evelīna Kovaļevska.

Vēstnieki ir vienisprātis, ka daba ir neierobežotu atklājumu un ierosmju lauks - vienmēr gatava mūs uzņemt ciemos un dalīties ar mums it visā, ko varam rast tās neizsmeļamo bagātību krājumos. Un rudens ir īstais laiks, lai šo iespēju izmantotu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.07.2024 - 07.07.2024 Ķēniņa Tālivalža svētki Trikātā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
6.jūlijā no pl.11.00 aicinām uz Ķēniņa Tālivalža svētkiem Trikātā, kas būs piepildīti ar viduslaiku tematiskām un sportiskām aktivitātēm. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 06.07.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.06.2024 - 10.07.2024 "Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54275894sec.