Gaismas festivāla "Staro Rīga" apskatei izveidoti trīs pastaigu maršruti

Gaismas festivāla STARO RĪGA apskatei izstrādāti trīs pastaigu maršruti, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem palīdzēs orientēties plašajā piedāvājumā un secīgi apskatīt visus Rīgā redzamos gaismas mākslas objektus. Tie būs aplūkojami piecus vakarus no 14. līdz 18.novembrim laikā no plkst.18 līdz 23.

Pastaigu maršruts, kas iezīmēts sarkanā krāsā, sāksies uz AB dambja un noslēgsies Brīvības bulvārī, ļaujot apskatīt 14 izgaismotus objektus pilsētas centrā un Vecrīgā. Zilais maršruts sāksies 11.novembra krastmalā un, metot līkumu caur Kronvalda parku, staigātājus aizvedīs uz Vērmanes dārzu, iekļaujot 12 gaismas objektus, savukārt Zaļais maršruts ļaus apskatīt desmit izgaismotus objektus no Centrāltirgus Spīķeriem līdz Alberta ielai.

Četrus vakarus no 14. līdz 17.novembrim piemērotos laika apstākļos izgaismoto Rīgu būs iespējams apskatīt no kuģīša "Maria", kas dosies braucienos pa Daugavu no plkst.16 līdz 23.

"STARO RĪGA atšķirsies no ierastajiem svētku pasākumiem un dos jaunu pieredzi pasākumu apmeklētājiem," uzsver Rīgas domes Kultūras departamenta direktore Diāna Čivle. "Gaismas festivāls aicina rīdziniekus un pilsētas viesus nesteidzīgā pastaigā, vērojot ierasto pilsētu pavisam citā gaismā."

STARO RĪGA organizatori iesaka gaismas festivāla objektu apskati sākt ar informācijas centru apmeklējumu, kur varēs saņemt kartes ar iezīmētajiem objektiem un maršrutiem. Centri darbosies Rātslaukumā un Vērmanes dārzā 14.novembrī no plkst.18 līdz 23, 15.- 17.novembrī no plkst. 15 līdz 23 un 18.novembrī no plkst.11 līdz 22. Informācijas centros būs pieejama ne tikai visa informācija par gaismas festivālu STARO RĪGA, bet arī par pārējiem valsts 90 gadu jubilejas pasākumiem, iespēja iegādāties suvenīrus un siltus dzērienus. Jau laicīgi ar objektu izvietojumu var iepazīties un karti izdrukāt festivāla interneta vietnē www.staroriga.com .

Visos maršrutos būs sastopami arī informatori, kuri no plkst.18 līdz 22 palīdzēs orientēties, piedāvājot kartes un bukletus. Lai pastaigas aukstajā laikā padarītu patīkamākas, tirdzniecības vietās būs iespējams iegādāties siltus dzērienus.

STARO RĪGA organizatori iesaka pastaigas apvienot arī ar citiem svētku pasākumiem, tādējādi daudzveidīgāk un pēc iespējas plašāk atzīmējot valsts 90 gadu jubileju.

Piecās dienās būs apskatāmi unikāli mākslas objekti ielās un parkos, ko papildinās īpaši izgaismotas namu fasādes, laukumi un tilti. Gaismas festivāls STARO RĪGA sāksies 14.novembrī. No AB dambja pēc plkst.18.30 varēs vērot pakāpenisku Daugavas krastmalu objektu iegaismošanos klātienē. Festivāla atklāšanu un galveno objektu iedegšanu 14.novembrī plkst.18.30 varēs vērot arī Latvijas Televīzijas tiešraidē. 18.novembrī plkst. 21.00 festivālu noslēgs Latvijas 90 gadu jubilejai veltīts multimediāls gaismas priekšnesums Daugavmalā.

Festivāls, kas galvaspilsētā notiks no 14. līdz 18.novembrim kā Latvijas jubilejas pasākumu kulminācija, ir jauna kultūras tradīcija, kuras ietvaros turpmāk ik gadu Rīga kļūs gaišāka gan redzami, gan jūtami. Gaismas festivāls STARO RĪGA notiek pēc Rīgas domes iniciatīvas, iesaistoties daudziem rīdziniekiem – uzņēmumiem un radošām personībām, kas vēlas dot savu artavu kopīgas svētku sajūtas veidošanā. Festivālu organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar producentu kompāniju "Untitled", vadošajiem Latvijas gaismas un video māksliniekiem, pasākumu organizatoriem un mākslinieku grupām. STARO RĪGA atbalstītājs ir "Valsts nekustamie īpašumi".

Jauna un skaista tradīcija ir dzimusi – STARO RĪGA!

Papildu informācija:

tālr. 67821690, 26151344

press@staroriga.com

www.staroriga.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Lidojums + Kruīzs. Antiļu salas 7 naktis Estravel Latvia
Lidojums no Parīzes + Karību salu kruīzs 7 naktīm. Akcija līdz 31.05. // ceļošana: novembris - februāris | Skatīt vairāk
no 1413 EUR
Skaistākie Lietuvas dārzi Nikos Travel
Pašā vasaras vidū dosimies uz skaistakajiem Lietuvas dārziem- Babilona dārzs un Japāņu darzs! Pievienojaties! 29.06.2024, 35 EUR | Skatīt vairāk
no 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 21.06.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58786821sec.