Dabas muzejā šīs sezonas pirmā „Cielavas gudrību” spēle „UZ ZEMES”

Šo sestdien – 6. decembrī Latvijas Dabas muzeja (LDM) 6. stāva konferenču zālē pulcēsies 10 bērni, kas ir pareizāko jautājumu – atbilžu spēles „Cielavas gudrības” atbilžu iesūtītāji. LDM arī šajā mācību gadā aicināja piekto un sesto klašu skolēnus pieteikties tematiskai jautājumu – atbilžu spēlei „Cielavas gudrības”. Novembrī aktīvākie 358 bērni iesūtīja atlases kārtas anketas, lai piedalītos pirmajā „Cielavas gudrību” pusfinālspēlē.

Muzeja mājas lapā www.dabasmuzejs.gov.lv aizpildot pieteikuma anketu un atbildot uz atlases jautājumiem, pirmajā „Cielavas gudrību” pusfinālspēlē piedalījās 358 bērni, no dažādām Latvijas pilsētām un pagastiem, kuri pastiprināti interesējas par Latvijas un pasaules augiem un dzīvniekiem. Pilnīgi pareizas izrādījās astoņas anketas. Atlases jautājumi šoreiz bija sarežģīti, jo uz vienu jautājumu bija iespējamas divas pareizas atbildes. Ļoti liels prieks par bērniem, kuri anketu pildot, ir īpaši centušies – pievienojuši attēlus un savus komentārus.

Šo sestdien Dabas muzejā pulcēsies zinošākie desmit pareizo atbilžu autori. Šogad „Cielavas gudrību” trīs atlases spēles būs veltītas vairākām klasēm kopā, vadoties pēc to dzīves vietām jeb biotopiem:

1. 2008. gada 6. decembrī spēles tēma „Uz zemes”;

2. 2009. gada 7. februārī spēles tēma „Ūdenī”;

3. 2009. gada 4. aprīlī spēles tēma „Gaisā”.

Spēles dalībniekiem balvas ir sarūpējuši apgāds „Zvaigzne ABC”, SIA „Varis Toys” un UNESCO Latvijas Nacionālā komiteja. Liels paldies visiem bērniem, kas piedalījās! Tie, kam šoreiz neveicās tikt pusfinālspēlē, ir iespēja startēt nākošajās spēlēs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mākslinieku tikšanās Vecsalienā TAKA
Mākslinieku tikšanās Vecsalienas muižas pilī | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.07.2024 - 08.07.2024 Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Jāņa Daliņa stadionā 6. un 7. jūlijā aicinām uz ikgadējām sacensībām – “Valsts prezidenta balva vieglatlētikā 2024”! | Skatīt vairāk
Transilvānija - ekskursiju tūre no Rīgas Estravel Latvia
lidojums no Rīgas // 7 naktis // puspansija // ekskursiju programma | Skatīt vairāk
no 1019 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55123997sec.