Latvijas Kara muzejā būs skatāma Lietuvas izstāde "Lietuva: kultūra un vēsture"

2009. gadā aprit tieši 1000 gadi, kopš Lietuvas vārds pirmo reizi pieminēts rakstu avotos. Lietuvas Republika šim svarīgajam datumam ir sagatavojusi plašu Lietuvas tūkstošgades atzīmēšanas programmu.

Izstāde 2008.-2010. gadā apceļos daudzas Eiropas valstis, Amerikas Savienotās Valstis, Japānu, Izraēlu, sniedzot iespēju dažādu valstu iedzīvotājiem sajust Lietuvas tūkstošgades garu. Latvijā izstāde būs apskatāma tikai līdz 25.janvārim!

Atklāšana 09.01.2009. plkst. 15.00.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Lietuvas Ārlietu ministrs Vygaudas Ušackas; Lietuvas Kultūras ministrs Remigijus Vilkaitis un Latvijas amatpersonas.

Izstādē "Lietuva: kultūra un vēsture" apmeklētājs atradīs tēlainu stāstījumu par Lietuvu, iepazīsies ar svarīgākajiem Lietuvas vēstures notikumiem, kultūras procesiem. Noslēgtā izstādes telpa, kas izveidota no 30 moderniem stendiem un papildināta ar videomateriālu, ļaus sniegt neatkārtojamu priekšstatu par Lietuvu. Galvenā izstādes daļa izceļ nozīmīgākos Lietuvas vēstures laikmetus - seno Lietuvas valsti, sākot ar XI gadsimtu un beidzot ar tas iznīcināšanu XVIII gs. beigās, cariskās Krievijas okupācijas laika posmu, neatkarīgās Lietuvas Republikas (1918.-1940.) posmu, piecdesmit gadus (1940.-1990.) ilgušo okupāciju periodu un savu neatkarību atjaunojušās Lietuvas vēsturi līdz iestāšanās brīdim eiroatlantiskajās organizācijās (Eiropas Savienībā un NATO).

Eiropiešiem būs interesanti uzzināt, ka Lietuva XV gs. bija pēc platības lielākā valsts Eiropā.

Izstādi veido Lietuvas Mākslas muzejs kopā ar Lietuvas Republikas Ārlietu ministriju. Ekspozīcijā izmantotas ikonogrāfijas, glezniecības, Lietuvas kultūras mantojuma vērtības, citi ilustrējoši attēli no vairākiem desmitiem Lietuvas un ārvalstu institūciju. Izstādē tiek rādīts videoklips, kam pamatā ir Marjus Jovaišas albūms "Neredzētā Lietuva", kā arī lielus panākumus guvusī lietuviešu režisoru Audrjus Stoņa un Arūna Mateļa filma "Lidojums pār Lietuvu".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 12.07.2024 Pludmales ballīte austrumu noskaņās Baltic Beach Hotel & SPA
12. jūlijā garda ēdiena un labas izklaides cienītājus aicinām uz “Beach Bar & Grill”, kur lieliem un maziem viesiem piedāvāsim aizraujošu garšu | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.07.2024 - 13.07.2024 Sala, kas iekaros jūsu sirdi un prātu! Latvia Tours
Kipra ir trešā lielākā sala Vidusjūrā un ir populārs tūrisma galamērķis, pateicoties tās skaistajām pludmalēm, bagātajai vēsturei un | Skatīt vairāk
no 459.00 EUR
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.59449387sec.