Akreditē Vecgulbenes muižas muzeju

Viesnīcai "Vecgulbenes muiža" piešķirts četrzvaigžņu viesnīcas statuss. Vecgulbenes Muižas muzejs, kas izveidots pagājušā gada 7.augustā, 10.decembrī akreditēts uz pieciem gadiem.

Pieci tūkstoši vienību

"Muižas muzejs negrasās konkurēt ar Gulbenes Vēstures un mākslas muzeju. Abi muzeji viens otru tikai papildinās. Mūsu muzeja mērķis ir atspoguļot muižas saimniecisko dzīvi no 16. līdz 21.gadsimtam. Tas, ka muzejs ir akreditēts, dod iespēju apmainīties ekspozīcijām ar citiem muzejiem," stāsta Vecgulbenes muižas projektu vadītājs Jānis Ločmans.

Pirmā senlietu ekspozīcija šobrīd izvietota manēžā. Tajā apskatāmi ar lauksaimniecības nozari saistīti priekšmeti, piemēram, amatniecības un virtuves rīki, tekstilijas, zirglietas, kokapstrādes un namdaru rīki, kā arī ar mežsaimniecības nozari saistīti un citi senlaicīgi priekšmeti.

"Visa Vecgulbenes muiža ir kā muzejs, ekspozīcija ir tikai tā loģisks papildinājums. Eksponāti tiks mainīti. Veidosim arī āra ekspozīciju," stāsta J.Ločmans.

Vecgulbenes Muižas muzejs kultūrvēsturiskos priekšmetus ir kolekcionējis kopš SIA "Gulbenes Baltā pils" dibināšanas. Šobrīd muzeja krājumā uzņemti 348 senie priekšmeti, kas saistīti ar Vecgulbenes muižas un citu Vidzemes muižu, īpaši to, kas saistītas ar baronu Volfu dzimtu, saimniecisko darbību, senajiem amatiem un dzīvesveidu. Eksponāti, kuru kopējais skaits sniedzas 5 tūkstošos, muzeja krājumā nākuši no privātās kolekcijas.

Iesniedz projektu

SIA "Gulbenes Baltā pils" Lauku atbalsta dienestā ir iesniegusi projektu Eiropas struktūrfondu sadaļā "Lauku kultūras mantojuma saglabāšana". Ja projektu apstiprinās, tad izstrādās tehnisko projektu un muzeja vajadzībām renovēs daļu ēkas, kas atrodas Brīvības ielā 22 (vecā Gulbenes autokombināta ēka).

"Muzeja izveides mērķis nebija izmantot Eiropas fondu līdzekļus, tikai sakritība, ka pagājušā gada beigās tika atvērta šī programma, kas lika mums sarosīties un iziet akreditāciju, jo šo atbalstu var saņemt tikai akreditēti valsts muzeji," stāsta J.Ločmans.

Pērn Vecgulbenes muižai piešķirta Ekonomikas ministrija gada balva. Vecgulbenes muiža ir veiksmīgākais darījumu tūrisma produkts, kas paver iespējas caur Valsts tūrisma attīstības aģentūru šogad par brīvu reklamēties visos Baltijas valstu tūrisma aģentūru pasākumos.

Cīnīsies par klientiem

Likumā noteiktajā kārtībā Vecgulbenes muižas viesnīca veiksmīgi izturējusi sertifikāciju un tai piešķirts četrzvaigžņu viesnīcas statuss. Latvijā šobrīd ir 12 šādas viesnīcas. Pēc sertifikācijas Vecgulbenes muiža kļuvusi arī par Viesnīcu asociācijas biedri.Sertifikācija notikusi pēc vienota standarta, kas atbilst Eiropas valstīs noteiktajam.

J.Ločmans stāsta, ka turpmāk par tradīciju kļūs gadu mijas un citi pasākumi, kurus īpaši iecienījuši Rīgas un citu Latvijas pilsētu ļaudis.

"Šogad par klientiem būs jācīnās, viņiem piedāvājot arvien labākus pakalpojumus un izzinot viņu vēlmes, meklējot jaunas tirgus iespējas. Pērn Vecgulbenes muižas kompleksu apskatīja apmēram 5000 tūristu," saka J.Ločmans.

Muižā ir optimizēts darbinieku skaits un izmaksas. Šobrīd te strādā 30 cilvēki, bet vienmēr būs pieprasījums pēc augstas kvalifikācijas speciālistiem.

Avots: Malda Ilgaža, www.dzirkstele.lvwww.tourism.gulbene.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
WOW cena, 💎ALBĀNIJA!  Latvia Tours
Albānija, 5*, viss iekļauts no 339 EUR/personai!!! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Līgo svētki Gotlandes salā Latvia Tours
Gotlande un tai apkārt pieguļošās mazās saliņas patiks gan vēstures mīļiem, gan dabas mīļiem, gan aktīvās atpūtas cienītājiem, iespējas | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Mistiskais Omānas sultanāts Valsts svētkos Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus interesē atklāt un izpētīt jaunas valstis citā kontinentā ārpus Eiropas, kā arī tiem, kas vēlas baudīt sauli un | Skatīt vairāk
no 1989 EUR
Uzņēmumi


Gulbenes novada TIC
,


Alūksnes TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75525689sec.