Kino "Rīga" sāksies Eiropas filmu dienas "es-kino"

Šā gada 30. janvārī sākas ikgadējās Eiropas filmu dienas „es-kino”, kas ir viens no plašākajiem kino „Rīga” rīkotajiem pasākumiem. Eiropas filmu dienu ietvaros no 30. janvāra līdz 5. februārim Latvijas kinoskatītājiem kopumā tiks piedāvātas 12 starptautiski atzītas 9 Eiropas valstīs tapušas kinofilmas.

Eiropas filmu dienas ir kino „Rīga” organizēts pasākums, kas top sadarbībā ar Eiropas valstu pārstāvniecībām Latvijā un ar katru gadu kļūst arvien plašāks. Šogad „es-kino” tiks pārstāvētas filmas no Vācijas, Francijas, Zviedrijas, Īrijas, Itālijas, Ungārijas, Spānijas, Austrijas, Dānijas. Visas Eiropas filmu dienās iekļautās filmas piedzīvos savu Latvijas pirmizrādi.

Rīgas Kultūras aģentūras direktore Brigita Rozenbrika uzsver: „Eiropas filmu dienas „es-kino” mums ir nozīmīgs pasākums, ko ar katru gadu centīsimies organizēt arvien plašāku. Šā gada programmu esam veidojuši, lai katram laba kino cienītājam būtu iespējas noskatīties savai gaumei atbilstošu kinodarbu. Šogad „es-kino” tiks pārstāvēts gan dokumentālais kino, gan komēdiju un drāmu, gan arī trilleru žanrs”.

Filmu dienas tiks atklātas ar jaunu zviedru filmu – romantisku komēdiju Čau, skaistulīt/ Ciao Bella, kas ir lirisks stāsts par jaunu cilvēku gandrīz neiespējamo mīlestību mūsdienu Zviedrijas realitātē.

Pirmo reizi projektu atbalsta Austrijas vēstniecība Latvijā, piedāvājot gan dokumentālu filmu Trimdas ģimenes stāsts/Exile Family Movie, gan bērnu auditorijai adresētu lenti Karo un mīļais Dievs/Karo und der liebe Gott. Aktuālas filmas piedāvā mūsu pastāvīgie sadarbības partneri Gētes institūts Latvijā, Dānijas Kultūras institūts, Francijas Kultūras centrs.

Biļetes uz „es–kino” ir iespējams iegādāties ne vien kino „Rīga” biļešu kasēs, bet arī visās SIA „Biļešu serviss” tirdzniecības vietās. Kino „Rīga” arī turpmāk sadarbosies ar SIA „Biļešu serviss”, uz nozīmīgākajiem pasākumiem skatītājiem piedāvājot iegādāties ieejas biļetes sadarbības partnera tirdzniecības vietās.

Filmu dienu „es-kino” laikā skatītājiem būs iespējas noskatīties arī divas 81. ASV Kinoakadēmijas gada balvai „Oskars” nominētas filmas. Filma „Četrās sienās” (režisors Lorāns Kantē) ir nominēta „Oskaram” kategorijā „Labākā ārzemju filma” (pagājušajā gadā filma saņēmusi Kannu kinofestivāla galveno balvu „Zelta palmas zaru”), savukārt filma „Laimīgajiem veicas” (režisors Maiks Lī) ir nominēta „Oskaram” kategorijā „Labākais oriģinālscenārijs” (pagājušajā gadā aktrise Sallija Hokinsa saņēmusi „Sudraba lāci” – Berlīnes kinofestivāla balvu, kā labākā aktrise, kā arī Holivudas Ārzemju preses asociācijas balvu „Zelta globusu” kā labākā komēdiju aktrise).

Filmu nedēļa noris EUNIC projekta ietvaros. EUNIC ir ES nacionālo kultūras institūciju apvienība un Rīgā to pārstāv Dānijas Kultūras institūts, Francijas Ārlietu un Eiropas lietu ministrija, Gētes institūts un Britu Padome. EUNIC veido nacionālo kultūras institūciju pastāvīgu partnersadarbību un sadarbības tīklus, lai veicinātu kultūras daudzveidību un uzlabotu Eiropas valstu sabiedrību savstarpējo saprašanās un komunikāciju.

Sīkāka informācija: www.rka.riga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.06.2024 - 30.06.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.06.2024 - 01.07.2024 Jūnijs- jaunas atlaides Piedzīvojumu tūrēm Estravel Latvia
Atlaide līdz 30% pēdējā brīža ceļojumiem // līdz 10 - 25% piedzīovoju tūrēm 2024.gadā // AKCIJA līdz 30.06. | Skatīt vairāk
no 363 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Novatours
,


1st-studio.com
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69426894sec.