Pasaules lielākais degvīna muzejs dodas no Rīgas uz Talsiem

"Pasaules lielākais un eksponātiem bagātākais degvīna muzejs "Krievu degvīna Nacionālais muzejs" pēc ekspozīcijas slēgšanas Rīgā, kur to apskatīja vairāk nekā 1500 interesenti, būs apskatāms Kurzemes pusē - Talsu novada muzejā un tā ekspozīcijas atvešanu un izstādīšanu kā Rīgā tā Talsos nodrošina Latvijas alkohola ražotājs SIA Jaunalko," informē SIA Jaunalko Valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters, turpinot, ka interese par vēsturisko un daudzpusīgo dažādus gadu simtus aptverošo ekspozīciju Rīgā bijusi tik liela, ka Jaunalko pieņēmis lēmumu eksponēt arī Kurzemē.

Izstāde visiem interesentiem būs apskatāma Talsu novada muzeja telpās no 5.februāra līdz mēneša beigām.

"Šīs unikālās un daudzpusīgās ekspozīcijas izstādīšana Rīgā un Talsos ir būtisks solis Latvijas sabiedrības iepazīstināšanā ar degvīna radīšanas un lietošanas tradīcijām, kuras nebūt neparedz alkohola masveidīgu un kaitīgu lietošanu, bet gan izskaidro viena no pasaules senākajiem dzērieniem - degvīna - vēsturi un galda kultūras nozīmi tā lietošanā," uzsver E.Demiters.

Krievu degvīna Nacionālais muzejs tika radīts 2006.gadā, kad krievu degvīna vēstures pētnieks Aleksandrs Ņikišins daudzu gadu darba rezultātā bija apkopojis 50 000 unikālu eksponātu vienības, kuras atspoguļo krievu degvīna lietošanas tradīcijas. Ekspozīcijas kopējais starptautiskais novērtējums sasniedzis 10 milj. ASV dolārus un nevienam no eksponātiem nav analoga.

"A.Ņikišins pirms daudziem gadiem sāka pētīt šī krievu nacionālā dzēriena vēsturi un nu jau ir sarakstījis vairāk nekā 20 grāmatas par krievu nacionālo dzērienu degvīnu, kuru starpā ir pasaulē pirmā grāmata par "krievu degvīna karali" Pjotru Smirnovu, vēsturisks pētījums par "krievu konjaka karali" Nikolaju Šustovu un atgrieza no aizmirstības vairāk nekā 30 pirms revolūcijas krievu degvīna ražotāju dzimtas," stāsta E.Demiters, papildinot, ka muzeja eksponāti sevī ietver pētījumus par pudelēm, korķiem, etiķetēm un degvīna ražošanas tehnoloģijām.

SIA Jaunalko ir viens no lielākajiem alkoholisko dzērienu ražotājiem Baltijas valstīs, kura galvenie produkti ir augstas kvalitātes degvīni un citi stiprie alkoholiskie dzērieni, kuri Latvijas tirgū ir ieņēmuši stabilu vietu ar straujas izaugsmes tendencēm un tiek eksportēti uz vairāk nekā 19 valstīm Eiropā, Āzijā un Amerikas kontinentā.

Pašreiz populārākais no SIA Jaunalko ražotajiem degvīniem - "Arsenič" - ir saņēmis virkni starptautisku atzinību, tai skaitā Zelta medaļu Starptautiskajā Vīnu un Stipro dzērienu konkursā Londonā.

SIA Jaunalko ir Skandināvijas lielākā ekskluzīvo vīnu izplatītāja AMKA (www.amka-vin.com) oficiālais pārstāvis Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašais rudens/ziemas piedāvājums Nurmuižas pils
Baudiet romantisku atpūtu muižā ar Smēdes SPA apmeklējumu, prosecco, vakariņām un gardām brokastīm nākamajā rītā! | Skatīt vairāk
Latvija
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Skolēnu rudens ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas TIC ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60743785sec.