Šogad Cēsīm jaunas tūrisma prioritātes

Cēsis šogad starptautiskajā tūrisma izstādē „Balttour 2009” piedalīsies tikai apmeklētāja statusā. Pilsēta netiks pārstāvēta ar atsevišķu stendu, tomēr informatīvie materiāli par atpūtas iespējām Cēsīs un rajonā izstādes apmeklētājiem būs pieejami Vidzemes Tūrisma asociācijas stendā.

Lēmums atteikties no dalības dažādās tūrisma izstādēs un gadatirgos pieņemts, lai optimizētu pilsētas tūrisma attīstībai plānotos finanšu līdzekļus, novirzot tos uz citām tūristu informēšanas un piesaistīšanas metodēm. Kā rāda vairāku Latvijā veiktu ārvalstu tūristu aptauju rezultāti, gandrīz 70% no visiem tūristiem izvēlējušies doties uz Latviju galvenokārt pēc savu draugu ieteikuma, internetā, drukātajos medijos un tūrisma literatūrā sniegtās informācijas. Tikai nepilni 2% izvēlējušies Latviju par sava ceļojuma galamērķi pēc tūrisma izstāžu un gadatirgu apmeklējuma.

Vadoties pēc šiem pētījumiem, Cēsis potenciālās mērķauditorijas piesaistīšanai plānojušas uzlabot internetā un citos plašsaziņas līdzekļos pieejamo informāciju, t.sk. pilnveidot Cēsu tūrisma mājaslapu, izstrādāt oriģinālus un kvalitatīvus piedāvājumus un veidot ciešu sadarbību ar Latvijas un ārvalstu tūroperatoriem un žurnālistiem.

Jau šobrīd norit intensīvs darbs pie Cēsu 2009.gada tūrisma sezonas pasākumu plānošanas. No aprīļa pilsētas apmeklētāji varēs piedalīties jaunā teatralizētā programmā, kuras ietvaros ar restaurētu autobusu „pīli” varēs aplūkot Padomju mantojuma vietas Cēsīs un reģionā vai arī izbraukāt jau esošos regulāros ekskursiju maršrutus pilsētā un rajonā. „Pīli” būs iespējams arī iznomāt kolektīviem pasākumiem un īpašiem dzīves gadījumiem.

6. un 7.jūnijā pēc vairāku gadu pārtraukuma Cēsu pils kompleksā notiks Viduslaiku svētki „Livonija. 1378. Wenden.”, kurus organizē vēsturiski aktīvs.lv sadarbībā ar Vidzemes Vēstures un Tūrisma centru. Cēsu pils priekšpils kļūs par katra Latvijas iedzīvotāja vēsturiskajiem laika vārtiem, un divas dienas apmeklētājiem būs iespēja sacensties, cīkstēties, apgūt un izmēģināt septiņus gadsimtus senas tradīcijas kopā ar tā laika vīriem, tirgoņiem, amatniekiem, zemniekiem un muzikantiem.

Jau šobrīd notiek gatavošanās trešajam Cēsu Mākslas festivālam. Iespējams, šogad festivāls būs īsāks un iepriekšējo piecu nedēļu vietā ilgs trīs nedēļas. Pamatprogramma noteikti saglabāsies. Kā ik gadu, notiks mūsdienu mākslas izstāde Cēsu vecajā alus brūzī un akadēmiskās mūzikas koncerti. Valmieras Drāmas teātris ieradīsies ar pirmizrādi, ko iestudēs gruzīnu režisors Otars Bagaturija. Plānota Gruzijas kino retrospekcija. Festivāla organizatoru lielākā ambīcija šogad ir festivāla atklāšanā piedāvāt Endrū Loida Vebera rokoperas Jēzus Kristus superzvaigzne (Jesus Christ Superstar) brīvdabas izrādi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR
Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.07.2024 - 13.07.2024 Jūras svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Jūras svētki Liepājā tiks svinēti 13. jūlijā. Pasākumi un notikumi aptvers Jūrmalas parka teritoriju no Jūrmalas ielas līdz koncertdārzam “Pūt, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75132895sec.