Ķemeru nacionālais parks gatavojas jaunajai tūrisma sezonai [3]

Tuvojoties aktīvajai tūrisma sezonai, Ķemeru nacionālā parka administrācija atgādina, ka kopš pagājušā gada nogales apmeklētājiem ir slēgta Lielā Ķemeru tīreļa laipa. Laika gaitā lielā apmeklētāju noslogojuma dēļ laipas dēļi ir stipri nolietojušies un vietām laipa ir kļuvusi bīstama. Lielā Ķemeru tīreļa laipa tika izveidota 2000. gadā, un tā līdz šim ir bijusi ĶNP populārākā dabas taka. Šobrīd ĶNP administrācijai valsts ekonomiskās krīzes apstākļos līdzekļu laipas remontam nav.

Lai arī augstie purvi ir viena no galvenajām ĶNP dabas vērtībām, teritorijā netrūkst citu, ne mazāk apbrīnas un uzmanības vērtu dabas bagātību. Šajā tūrisma sezonā ĶNP apmeklētājiem ir pieejamas divas dabas takas - Melnalkšņu dumbrāja laipa un Slokas ezera pastaigu taka. Dumbrāja laipa atrodas Ķemeros, pie ĶNP administratīvi - informatīvā centra "Meža māja". 550 m garā koka laipa līkumo caur pavasarī applūstošo palieņu melnalkšņu mežu Vēršupītes krastos un piedāvā iepazīt īpašu, tikai šim biotopam raksturīgu augu un dzīvnieku pasauli.

Slokas ezera taka sākas pie automašīnu stāvlaukuma Slokas ezera krastā. Tur uzbūvēts arī peldošs putnu vērošanas tornis, no kura var ērti pārlūkot visu ezeru. Taka vijas gar ezera krastu cauri dažādiem mežu tipiem un piedāvā plašas maršruta dažādošanās iespējas. Pavasaros un rudeņos daļa takas var būt applūdusi.

Džūkstes pagastā, Dunduru pļavās atjaunotās Slampes upītes krastos joprojām ir iespējams vērot lielos zālēdājus - taurgovis un savvaļas zirgus. Apmeklētāju ērtībai pie Dunduru pļavām ir ierīkots automašīnu stāvlaukums, uzbūvēts 5 metrus augsts skatu tornis un izvietoti informācijas stendi.

ĶNP apmeklētāji dabas mieru un klusumu var baudīt arī Rīgas jūras līča piekrastē, dodoties pastaigās gar jūru vai apmeklējot seno zvejniekciemu kultūrvēsturiskos objektus Lapmežciema novadā.

Sīkāku informāciju par Ķemeru nacionālā parka tūrisma piedāvājumu ir iespējams atrast mūsu mājas lapā www.kemeri.gov.lv vai zvanot pa tālruni 67146824 uz ĶNPA Dabas izglītības un tūrisma daļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Saņemts no: 87.226.*.*** 06/29/2010 12:28 Atveriet Taku!!!!

2 alberts 04/09/2009 14:14 Starp citu,Kņiera laivu bāze ir tik nolaista ,ka briesmīgi skatīties,vai JUMS nav KAUNA?

3 alberts 04/09/2009 14:10 Nožēlojami,ka nav Lielā laipa!Kad vajag "aldzi9nas"kantoristiem" tad atļauj kautko izcirst,bet laipai naudiņas žēl.Netēlojiet "zaļos",aizliegt,aizliegt visiem citiem ,sev neko,Aizliedzāt pīles šaut Kņieri,vēl kautko aizliegsiet vai tādējadi attaisnosiet savu pastāvēsanu?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Aviobiļetes - vairāk kā 50 galamērķi  Estravel Latvia
Rezervē atvaļinājumu kādā no airBaltic lidojumu galamērķiem! // pārdošana līdz 13.06. // ceļo no 01.07. - 28.03. // vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Vasaras saulgriežu svinības un tirdziņš  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
15. jūnijā plkst. 11.00–15.00 Valmiermuižas parkā aicinām uz vasaras saulgriežu svinībām un tirdziņu “Gardu Muti". | Skatīt vairāk
Ernsta Glika vārds mūsdienu Alūksnē Alūksnes TIC
Atzīmējot mācītāja un skolotāja Ernsta Glika 370.gadadienu, aicinām doties aptuveni 4 kilometrus garā pastaigā iepazīstot vietas Alūksnē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53914905sec.