Cēsu parkos atgriezās gulbji

Šī gada 17.aprīlī Cēsu pilsētas parkos no ziemas mājas atgriezās divi melnie un baltie gulbji.

Pēc ziemošanas speciāli iekārtotā ziemas mājā Maija parka dīķī jau piekto sezonu atgriezīsies melno gulbju pāris Zigfrīds un Odīlija. Savukārt baltie gulbji Pēteris un Maijai atgriezīsies Pils parka dīķī.

Cēsu gulbjiem šogad pievienosies divi baltie gulbji, kurus pērnā gada rudenī pilsētas aprūpē nodeva Cēsu rajona iedzīvotāji. Vienu no gulbjiem šodien ielaida Avotu ielejas parka dīķī. Bet, tā kā tam apgriezti spārnu gali, nav zināms, vai tas Cēsis izvēlēsies par mājām.

Viens no gulbjiem – jaunpienācējiem vārdā Miks, ir nepilnu gadu vecs, tāpēc tas vēl ir pelēkā krāsā, un par viņa vasaras mājvietu vēl nav nolemts.

Gulbju kopēja Linda Eglīte no z/s „Kliģeni” stāsta, ka Pēteris, Maija, Zigfrīds un Odīlija ziemas mājā sadzīvoja pavisam labi, toties jaunpienācējs baltais gulbis bijis nekomunikabls, nevienu nav laidis sev klāt. Savukārt mazais gulbēns Miks ēdis no viņas rokām, bijis ziņkārīgs un drošs.

Tā kā cēsnieki un pilsētas viesi labprāt baro gulbjus, viņu kopēja aicina nedot gulbjiem baltmaizi, bet gan graudu maizi, salātus, pienenes un citus zaļumus. „Ziemā gulbji labprāt ēda Ķīnas kāpostu un manis gatavotās viras, tāpēc aicinu cēsniekus lutināt gulbjus ar dabā pieejamiem zaļumiem – pīpenēm, lapām un salātiem,” saka Linda Eglīte.

Jau ziņots, ka pagājušā gada vasarā melno gulbju pāris perēja piecas olas, no kurām izšķīlās tikai viens gulbēns, kas diemžēl neizdzīvoja. Zigfrīds un Odīlija ir vienīgais publiski apskatāmais melno gulbju pāris Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 10.07.2024 Džūlians Džozefs Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. jūlijā koncertdārzā “Pūt, vējiņi!” Liepājas Simfoniskais orķestris galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā muzicēs ar pasaulslaveno | Skatīt vairāk
Jaunmoku pils Dārza svētkos - SHIPSEA  Jaunmoku pils
Dārza svētkus Jaunmoku pilī 21.jūlijā ar vērienīgu koncertu pl.18.00 noslēgs SHIPSEA. | Skatīt vairāk
no 25 EUR
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerts Bauskas TIC
Senās mūzikas festivāla noslēguma koncerti Rundāles pilī. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56715107sec.