Ventspils atklāj tūrisma sezonu!

Sestdien, 16.maijā, no plkst. 12:00 Ventspils Piedzīvojumu parkā, Saules ielā 141, notiks Ventspils tūrisma sezonas atklāšanas pasākums „Atklāj vasaru Ventspilī”.
Pasākumu atklās Ventspils pašvaldības un Ventspils Piedzīvojumu parka pārstāvji.

Ventspilī jau vairākus gadus izveidojusies tradīcija – jauno tūrisma sezonu ieskandināt ar atraktīvām skolu un ģimeņu komandu sacensībām - „Ģimeņu un draugu spēlēm” un „Skolu klašu spēlēm”, kurās aicināti piedalīties ne tikai ventspilnieki, bet arī interesenti no Kurzemes un visas Latvijas.   

Šogad īpaši atraktīva solās būtu „Ģimeņu un draugu spēle” par oriģinālāko nobraucienu no Piedzīvojumu kalna ar pašdarinātiem braucamrīkiem. Savukārt „Skolu klašu spēlēs” 1.-4. klašu grupa sacentīsies kameršļūkšanā no kalna un lodes ripināšanā, 5.-8. klašu grupa sacentīsies virves vilkšanā un nobraucienos ar kalnu skrejriteņiem, 9.-12. klašu grupa sacentīsies nūjošanā „Ventspils stilā” un  tūrisma viktorīnā. Sacensību prieku vairos Ventspils Kultūras centra organizētie muzikālie priekšnesumi.

Ventspils tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu un konkursus rīko Ventspils Kultūras centrs, Olimpiskais centrs „Ventspils”, Ventspils Tūrisma informācijas centrs, bet ar lieliskām balvām atbalsta „Ventspils reiss”, galvenajā balvā klasei uzvarētājai piedāvājot bezmaksas vienas dienas braucienu pa Latviju ar autobusu, Olimpiskais centrs „Ventspils”, piedāvājot uzvarētājiem dažādas bezmaksas atrakcijas, karšu izdevniecība „Jāņa sēta”, kas pasākumā prezentēs savu visjaunāko izdevumu „Ventspils novada karte”. Balvas sacensību uzvarētājiem piedāvās arī sporta preču veikals „Fans” un „Stender’s pica”.
Komandas dalībai sacensībās jāpiesaka pa tālruni 63624796. Sacensību nolikums atrodams Ventspils pilsētas mājas lapā www.ventspils.lv.

Šajā dienā Ventspilī norisināsies arī starptautiskās Muzeju nakts pasākumi -  Ventspils Amatu mājā, H.Dorbes memoriālajā muzejā „Senču putekļi” un Livonijas ordeņa pils pagalmā. No desmitiem vakarā līdz vieniem naktī pie ugunskura Herberta Dorbes dārzā aicināti visi Ventspils literatūras mīlētāji un arī kūrēji, jo tieši tur skanēs Ventspils dzejnieku Montas Kromas, Janas Mores, Laimdotas Sēles, Guntara Tennes u.c. autoru darbi. Nakts noskaņu ieburs arī Ventspils Mūzikas skolas pasniedzēju muzikālās kompozīcijas.
Kamēr rakstnieka dārzā pulcēsies akadēmiski noskaņotie muzeju nakts mīlētāji, tie, kam blēņas prātā, aicināti uz Amatu māju, kur no plkst. 22:00 līdz 01:00 tiks demonstrēti Mistiskie amati un stāstīti spoku stāsti. Šeit darbosies slavenā spoku stāstniece Līga Reitere un vissenāko mistisko amatu pratēja 717 gadus vecā ragana Vera Ventspilniece ar savām palīdzēm. Livonijas ordeņa pils pagalmā no desmitiem vakarā līdz vieniem naktī prožektoru gaismā varēs šaut ar loku, skanēs mūzika, spīdēs pils spoka acis un smaržos Melnā Sivēna nakts cienasts. Ieeja Muzeju nakts pasākumos - bez maksas.

Jaunajai tūrisma sezonai pilsēta ir gatava un arī šogad Ventspils pilsētniekiem un arī pilsētas viesiem piedāvā vairākus jaunumus. 15.maijā tiks atklāts rekonstruētais Teātra nams „Jūras vārti”. Tas kļūs par Kurzemes reģiona kultūras pasākumu norišu vietu – ar profesionālo teātru izrādēm, modernās un klasiskās mūzikas koncertiem u.c. kultūras pasākumiem. Šī gada vasaras beigās tiek plānota jaunas modernas Pārventas bibliotēkas atklāšana, kas būs jaunieguvums ne tikai lasītājiem, bet arī dažādu kultūras un izglītojošo pasākumu un izstāžu cienītājiem.
Piejūras brīvdabas muzejā jau aprīlī tika atklāts jauns apskates objekts „Smiltnieku” māja - 19.gs. beigām raksturīga piepilsētas dzīvojamā ēka ar plašu, šim laika posmam raksturīgu sadzīves priekšmetu ekspozīciju. Saglabātības dēļ „Smiltnieki” ir unikāls Kurzemes pilsētu apbūves piemineklis. Nobeigumam tuvojas arī Ventspils Peldbaseinam rekonstrukcija, kurā šī gada otrajā pusē sāks darboties jauns korpuss ar ūdens atrakcijām, pirtīm, bērnu zonu, masāžas strūklām un vannām. Turpinās Piedzīvojuma parka kalna paaugstināšana un pacēlāja pārcelšana no 41 m augstuma līdz 44 m augstumam. Zilā karoga pludmalē, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu, ir paredzēts uzstādīt jaunas pārģērbšanas kabīnes, jaunas laipas un jaunu modernu automātisko tualeti. Jūrmalas parkā un Pārventas Mežaparkā tiks uzstādītas jaunas brīvdabas fitnesa iekārtas. Pateicoties ES finansiālajam atbalstam, gada beigās tiks apbeigta arī vēsturiskā Ventspils Tirgus laukuma rekonstrukcija.

Visa gada garumā notiks daudzeidīgi kultūras un sporta pasākumi. Aktīvās tūrisma sezonas nodrošināšanai darbam ir gatavi arī Ventspils muzejs un tā filiāles – Livonijas ordeņa pils, Piejūras brīvdabas muzejs, Amatu māja un H.Dorbes memoriālais muzejs „Senču putekļi”, kā arī Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes.

Cītīgi ir gatavojušies arī Ventspils tūrisma servisa uzņēmumi – naktsmītnes, tūrisma aģentūras un ēdināšanas uzņēmumi. Sezonu pilsētā ir uzsākušas 64 naktsmītnes ar kopējo gultas vietu skaitu 1565. Aktīvi darbojas arī Ventspils prāmju terminālis, no kura prāmji dodas uz Rostoku Vācijā un Nīneshamnu Zviedrijā. Ventspili ar Rīgu divas reizes dienā savieno pasažieru vilciena satiksme, kā arī komfortablie „Ventspils Reisa” pasažieru autobusi. Aktīvi darbojas arī Ventspils Starptautiskā lidosta. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80995607sec.