Biķerniekos 16.05.2009 pulcēsies mopēdu fani uz Zelta mopēds

Sestdien, 16. maijā plkst. 13.00 Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, notiks Padomju Savienībā ražoto mopēdu demonstrācijas braucieni. (skatiet fotogalerijas - Numurs.1 un Numurs.2)

Kā informē motokluba "Ape" vadītājs Mairis Levans, šis pasākums notiks Muzeju nakts ietvaros un ir 36. Starptautiskā motokrosa "Vaidavas kauss" mopēdu klases pirmais posms braukšanā pa asfaltu. Savukārt otrais posms notiks 12. jūlijā Apes moto trasē , kad braucieni notiks pa bezceļu segumu.

Šī pasākuma organizatori ir biedrība "Motoklubs Ape" sadarbībā ar Biķernieku komplekso sporta bāzi un Rīgas Motormuzeju. Dienas kārtībā paredzēta mopēdu parāde un vairāki braucieni pa klasēm, kā arī (pirmo reizi Baltijā!) 24 minūšu komandu brauciens, kurā, ar vienu mopēdu mainoties, brauc trīs līdz pieci dalībnieki. Šajā sacensībā piedalās jebkura vecuma dalībnieki.

Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt arī Rīgas Motormuzeja eksponātus, kā arī jaunās motokrosa klases MINI MX motociklus.

Organizatori informē, ka šobrīd uz sacensībām Biķerniekos jau pieteikušies vairāk kā 50 dalībnieki no Latvijas un Igaunijas, piecas blakusvāģu ekipāžas, kā arī daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Komandu sacensībās gatavojas braukt hokejisti, biatlonisti, slavenais Miņina bobslejistu četrinieks, kā arī vairākas sportiskas ģimenes.

"Interesanti, ka sākoties mopēdu popularitātes "bumam" Latvijā pirms četrdesmit gadiem, apenieši "atvilka" "Zelta mopēda" izcīņu uz Apes mototrasi”, saka M. Levans. "Tagad notiek otrādi - "Vaidavas kausā" pēdējos gados veiksmīgi atdzimušās mopēdu sacensības centīsimies atkal pietuvināt Rīgai."

Informāciju sagatavoja:
Astra Binde,
Motokluba "Ape" preses sekretāre

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts" holiday houses in Mersrags Tukuma TIC
Well-furnished cottages near the sea with fireplace, sauna in Mersrags. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 08.06.2024 Laimes un paradīzes sala KRĒTA no 275 EUR! Latvia Tours
Krētā nav lielu pilsētu, tai raksturīgas mazas pilsētiņas, ciemati. Salā ir ideāli apstākļi atpūtai, jo šeit ir vairāk nekā 300 saulainu dienu | Skatīt vairāk
no 257 EUR
Aviobiļetes kūrotu galamērķos Estravel Latvia
Tivata, Korfu, Burgasa... labas cenas lidojumiem uz Eiropas kūrortiem. // Vietu skaits ierobežots, cenas mainās | Skatīt vairāk
no 99 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.05.2024 - 05.06.2024 Tālo galamērķu lidojumu akcija  Estravel Latvia
ASV, Āfrika, Āzija un Tuvie Austrumi - lidojumu akcija līdz 04.06. // ceļošana 01.11.2024. - 26.03.2025. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 279 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Dome Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Grand Palace Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60052896sec.