Cēsu Vēstures un mākslas muzejs iekārtojis restaurācijas darbnīcu

Muzeju nedēļas ietvaros Cēsu Vēstures un mākslas muzeja darbinieki priecājas par ilgi gaidītu notikumu – no jauna iekārtotajā muzeja restaurācijas darbnīcā pirmo reizi muzeja vēsturē pašu spēkiem restaurēti pirmie 5 priekšmeti.

2008. gada nogalē muzejā sāka strādāt restaurators Vadims Ļebedjancevs, kurš pēc apmācības Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā ieguva kvalifikāciju, kas dod tiesības konservēt arheoloģiskos metāla priekšmetus, kuriem saglabājies metāla kodols.

Aizvadītajos mēnešos, pateicoties restauratora V. Ļebedjanceva iniciatīvai un profesionālai attieksmei, Cēsu muzeja pirmā restaurācijas darbnīca ierīkota atbilstoši visiem priekšnoteikumiem.

Darbnīcas iekārtošanu ir atbalstījis arī Valsts Kultūrkapitāla fonds. No piešķirtā finansējuma (1000.00 Ls) tuvākajā laikā muzejs iegādāsies modernu aparatūru. Tas palielinās iespējas papildināt restaurēto Cēsu muzeja arheoloģisko priekšmetu krājumu lielākos apjomos. No Cēsu viduslaiku pilsdrupām vien muzeja krājumā ir ap 1700 nekonservētu šāda veida dzelzs un bronzas senlietu. Līdz 2008.gadam daļu no Cēsu vēstures un mākslas muzeja arheoloģiskajiem priekšmetiem konservēja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja un Tukuma muzeja restauratori. Šādā veidā ir iespējams konservēt tikai 3 - 4 krājumā nonākušos arheoloģiskos priekšmetus gadā.

Aizvadītajā gadā ir izstrādāts arī jauns Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājuma glabātuves tehniskais projekts jaunbūvei. Jaunajās krājuma glabātuvēs ir plānots iekārtot atsevišķu ēku ar dažāda veida priekšmetu restaurācijas darbnīcām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
50% kruīziem 2024. - 2026. gadā! Estravel Latvia
Nenokavējiet iespēju - 7 nakšu kruīzi Persijas līcī un Vidusjūrā // viss iekāluts ēdināšana // augstas klases serviss! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Agrās rezervēšanas piedāvājumi! Estravel Latvia
Ieplānojiet atvaļinājumu eksotiskā galamērķī - uzsildiet ziemu! | Skatīt vairāk
no 619 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.07.2024 - 10.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ungurmuiža
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63185978sec.