Latvijas Dabas muzejā izstāde „Kaktusi un orhidejas”

Latvijas Dabas muzejā no 27. maija līdz 7. jūnijam būs apskatāma izstāde „Kaktusi un orhidejas”. Izstādē, kas organizēta sadarbībā ar Latvijas Dārzu biedrību, varēs apskatīt 300 kaktusus un sukulentus, un vairāk nekā 50 sugu orhidejas. Izstādes atklāšana plkst. 12.00 muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādē būs aplūkojami kaktusi no Latvijas Universitātes botāniskā dārza, Jeļenas Samcovas, Rutes Kalniņas, Vijas Teteres, Antonijas Pavlovsas, Lijas Ivaskas, Ilvas Lūses, Mārītes Skultes, Intas Butleres, Lauras Grigorjevas, Jūlijas un Vladislava Rubuļu kolekcijām. Izstādē varēs aplūkot Lolitas Anastasjevas, Oļega Pļisuka orhidejas.

Kaktusu dzimtene ir Amerikas kontinents — ASV dienvidi, Meksika, visa Centrālā un Dienvidamerika. Kaktusi ir dažāda lieluma un formas – tie var būt no rieksta lieluma līdz pat 25 metrus augstiem. Par lielu pārsteigumu kaktusi ar saviem ziediem priecē visu gadu! Izstādē būs iespējams redzēt selekcionētās orhideju šķirnes, kuru audzēšana Latvijā kļūst arvien populārāka.

Izstādi papildinās Pāvela Skibinska īpašā 400 kaktusu pastmarku kolekcija. Šīs pastmarkas tika izlaistas 60 valstīs. Pirmā pastmarka ar kaktusa attēlu tika izdota 1910. gadā Karību jūras Tērksas un Kaikosas salās. Tā tiek uzskatīta par vecāko pastmarku, kurā ir attēlots kaktuss (Melocactus intortus).

Izstādē varēs apskatīt eksotisko augu tilandisiju, kas pieder bromēliju dzimtai. Augam ir lapas un stumbrs, bet nav sakņu sistēmas. Tilandsija popularitāti ieguvusi Zviedrijā, Anglijā un Vācijā. Tā nosaukta par godu zviedru botāniķim Tilandsam.

Izstādes laikā varēs konsultēties par kaktusu un orhideju audzēšanu, kā arī augus iegādāties. Sestdienās - 30. maijā un 6. jūnijā plkst. 12.00 notiks kaktusu pārstādīšanas praktiskās nodarbības.

30. maijā izstāde atvērta līdz plkst. 16.00 un 31. maijā – Vasarsvētkos – muzejs apmeklētājiem slēgts.

Ieejas maksa izstādē – 1.00 Ls; 0.70 Ls; 0.50 Ls;

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.05.2024 - 20.06.2024 Sauilgrieži Gotlandē. Pēdējās vietas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 2 naktis 3* viesnīcā Visbijā, brokastis // Iekļauts velosipēda pārvadājums // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Valmiermuižas etnomūzikas festivāls Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Ieplāno vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā, lai jau 2024. gada 6. un 7. jūlijā atkal satiktos Valmiermuižā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Neaizmirstams randiņš tumsā Neredzamā Pasaule
Izbaudiet neaizmirstamu randiņu tumsā! 90 minūšu ekskursija piecās telpās ar neredzīga gida vadību un romantiska divvientulība kafejnīcā ar uzkodām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46665597sec.