Ventspilī atklāj jauno Apvedtiltu

Sestdien, 30.maijā, plkst.13.00 Ventspilī svinīgi tiks atklāts jaunais tilts pār Ventu, kuram iedzīvotāji aptaujā izvēlējuši nosaukumu „Apvedtilts”. Tilta atklāšanā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Lai jaunā tilta atklāšana pārvērstos par svētkiem visiem ventspilniekiem un katram būtu iespēja aplūkot tiltu, kas Ventas tilta rekonstrukcijas laikā kalpos kā galvenais tilts pilsētā, uz pasākumu tiek aicināti visi pilsētnieki un citi interesenti. Pēc senas tradīcijas, pirmo reizi šķērsojot tiltu, jāiedomājas vēlēšanās, lai tā piepildītos. Lai piepildītos pēc iespējas vairāk labu vēlēšanos, visi aicināti svinīgajā tilta šķērsošanā piedalīties ar kādu nemotorizētu braucamo – velosipēdu, skrituļslidām, skrituļdēli, skrejriteni vai ko tamlīdzīgu.

Visu vēlēšanos piepildīšanos romantiskāku un krāšņāku darīs tautā iemīļotās dziedātājas Lienes Šomases un bungu un dūdu grupas „Auļi” uzstāšanās pie Apvedtilta Ventas kreisajā krastā. Savukārt tilta otrā galā, Ventspils dzelzceļa Stacijas laukumā visus priecēs grupa „Double faced eels”.

Tilta celtniecība pēc Ventspils Brīvostas pārvaldes pasūtījuma tika uzsākta 2008. gada sākumā un pabeigta nepilna gada laikā. Apvedtilta garums ir 174 metri, platums 12 metri, braucamās daļas platums - 7,5 metri. Autotransporta plūsma paredzēta 2 joslās.

Tiltu uzbērumiem pirmo reizi Latvijā izmantoti EPS (izplestā polistirēna) bloki. Šādu risinājumu piedāvāja tilta projektētāji – Nīderlandes kompānijas „Witteveen + Bos” speciālisti. Nīderlandē EPS bloki dažāda veida būvju uzbērumos tiek izmantoti ļoti plaši, un tas ir atzīts par tehniski labu risinājumu jau vairākus gadus. Tilta no jauna izbūvēto piebrauktuvju – Rūpniecības ielas un Fabrikas ielas – kopējais garums ir apmēram 700 m, izbūvēti jauni inženiertīkli un rekonstruēti esošie. Tilta būvniecību veica a/s BMGS, savukārt pievedceļu būvniecība uzticēta SIA „Variants”.

Tilta būvniecība izmaksājusi 4,7 miljonus latu, bet tilta piebrauktuvju izbūve – 1,7 miljonus latu. Tilta būvniecība notikusi  Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstītā vērienīgā projekta „Pievadceļu rekonstrukcija Ventspils ostas termināļiem” ietvaros. Projektam kopumā piesaistīts ES Kohēzijas fonda finansējums 15.9 miljonu eiro apmērā un valsts finansējumu 3.9 miljonu eiro apmērā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.10.2024 - 10.10.2024 Izrāde "Lielguļamā gulta" Tukuma TIC
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos - Slampē. | Skatīt vairāk
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 06.10.2024 Žiga ceļojumi, grāmatas prezentācija. Tukuma TIC
Jaunākā ceļojumu grāmata, nedaudz rupjajiem, bet līdz sirds dziļumiem patiesajiem dzejoļiem un stāstiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50108695sec.