Peldēties aizliedz divās un neiesaka peldēties vēl divās peldvietās

Paņemtie peldūdens paraugu rezultāti liecina, ka peldēties ir aizliegts Daugavas upes peldvietās Salaspilī un Saulkalnē. Peldēties nav ieteicams Lielās Juglas peldvietā Ropažos un ūdenskrātuvē Tīraines – Olaine autoceļa 16.kilometrā. Šajās peldvietās ir konstatēts mikrobioloģiskais piesārņojums, kas liecina par iespējamu ūdens fekālo piesārņojumu.

Kopumā peldūdens paraugi šajā nedēļā tika paņemti 77 Latvijas peldvietās - visās Kurzemes peldvietās, kā arī Rīgas un Ogres rajonu peldvietās. Izņemot jau minētās četras peldvietas, pārējās peldūdens kvalitāte ir laba un peldēties ir atļauts.

Pārbaudīto peldvietu saraksts atrodams Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) mājas lapā www.sva.gov.lv sadaļā Vides veselība.

SVA vides veselības speciālisti atgādina, ka vietās, kur „Peldēties nav ieteicams”, ūdens priekus nevajadzētu baudīt maziem bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī cilvēkiem, kas atveseļojas pēc slimošanas vai slimo ar hroniskām kaitēm, cilvēkiem, kuriem ir jutīga āda vai ir raksturīgas alerģiskas reakcijas. Apzīmējums „Peldēties aizliegts” liecina par to, ka peldvietas ūdenī konstatētas baktērijas, kas var izraisīt dažādas saslimšanas, piemēram, dizentēriju un salmonelozi.

Simptomi, kas liecina par inficēšanos ar kādu zarnu infekciju, ir caureja, slikta dūša, vemšana, sāpes vēderā, galvassāpes un drudzis. Dažas stundas pēc peldēšanās sliktas kvalitātes ūdenī uz ādas var parādīties izsitumi, nieze vai dedzināšanas sajūta. Retāk sastopamas auss infekcijas, acu iekaisumi un elpošanas ceļu infekcijas. Jāatzīmē, ka pēdējos gados par peldūdens izraisītām saslimšanām informācija nav saņemta.

Ūdeni var piesārņot ikviens ar akūtu zarnu infekciju slims cilvēks, ja viņš neievēro personīgo higiēnu. Peldūdens kvalitāti ietekmē arī nepietiekami attīrītu notekūdeņu novadīšana ūdens tilpnē, piesārņojumu noplūdes no lauksaimniecībā izmantojamām zemēm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.09.2024 - 30.09.2024 NEparasti garšīgais saldējums pie Madonas? Madonas TIC
Turpinām vasaras ziņu seriālu par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām. Šoreiz neparastums ir z/s "Līvi" kazas piena saldējums un citas | Skatīt vairāk
Latvija
"Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.09.2024 - 30.09.2024 Miķeļdiena Tukuma tirgū Tukuma TIC
Apjumību laiks, Rudenāji, Miķeļdiena - prieks par novākto, bagātīgo ražu. Andelei labvēlīgu gaisotni nodrošinās burvīgais ansamblis ZIŅĢES | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils Olimpiskais centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39147091sec.